Kültür-Sanat

Bir Koleksiyoner Hikâyesi | Mustafa Taviloğlu’ndan bienal gibi koleksiyon sergisi; 2412 eser, 903 sanatçı, yedi mekân

Sergi 21 Eylül – 15 Aralık arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek

17 Eylül 2024 13:30

T24 Kültür Sanat

Türkiye’de hazır giyim ve mobilyanın en eski markalarından biri olan MUDO’nun kurucusu ve tutkulu bir koleksiyoner olarak da bilinen Mustafa Taviloğlu, 1972 yılından bu yana oluşturduğu sanat koleksiyonunu ‘Bir Koleksiyonerin Hikâyesi’ isimli sergisiyle 21 Eylül’de ilk kez ve toplu halde sanatseverlerle buluşuyor.

“Vasiyetim bu koleksiyonun satılmaması!”

Koleksiyonerliğe 52 yıl önce başlayan başlayan Taviloğlu’nun sahip olduğu 2412 eser, İstanbul’un yedi ayrı mekânında sergilenecek. 903 sanatçının eserinin bulunduğu ve ücretsiz olarak gezilebilecek olan ‘Bir Koleksiyonerin Hikâyesi’ sergisi İstanbul’un kültür sanat haritasında yer alan mekânlarda  olacak.

Milliyet'ten Çağdaş Ertuna'ya konuşan Mustafa Taviloğlu, "Koleksiyondaki eserlerin dörtte birini oğlum Ömer bile hiç görmedi; çocuklarımı bırak, ben bile kendi aldığım eserlerin bir kısmını 30 yıldır görmedim. Eşim Lüset’e ve çocuklarıma tembih ediyorum, benim vasiyetim bu koleksiyonu satmamanız, hepsinin bir arada kalması" dedi.

Mustafa Taviloğlu

15 Aralık 2024’e kadar görülebilecek olan ve İş Sanat ana sponsorluğunda gerçekleşen serginin mekânları şöyle:

Artİstanbul Feshane, Galeri Eyüpsultan, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul Sanat, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Müze Gazhane, Tarihi Likör Fabrikası


Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?