Kültür-Sanat

"Bir Eleştiri Mecrası Olarak Sanat Platformları ve Yayınları" açık oturumu Minoa Pera'da 

Sanat yayıncılığında geçmiş, güncel ve geleceği birlikte düşünerek sorunları belirlemeyi ve çözümleri birlikte tartışmayı amaçlayan bu açık oturum; sanat yayıncılığı alanındaki arşiv, hafıza aktarımı, kurumsallaşma, dijitalleşme, kaynak geliştirme, haber ve eleştirinin konumlandırılması ile sürdürülebilirlik gibi meselelere odaklanacak

17 Ekim 2024 14:54

 T24 Kültür Sanat 

Geçtiğimiz yıl başlayan ve "deneyimler ve tanıklıklara" eğilen Bor Sanat konuşmaları, yeni sezonda odağını sanat yayınlarına çeviriyor. 27 Ekim Pazar günü 16.00 – 18.00 saatleri arasında Minoa Pera'da Espas'ın kurucusu Emre Erbirer kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilecek "Bir Eleştiri Mecrası Olarak Sanat Platformları ve Yayınları" başlıklı açık oturum, Türkiye'de geçmişi elli yıla dayanan sanat yayınları ve platformlarının sürekliliğinin sağlanmasına, eleştiri ile ilişkisine ve bu süreçte geliştirilebilecek yeni yaklaşımlara odaklanıyor.

Etkinliğin kurgusu Argonotlar Kurucu Yayın Yönetmeni Kültigin Kağan Akbulut, Artdog Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Kırmacı, Unlimited Genel Yayın Yönetmeni Merve Akar Akgün ve Sanat Tarihçisi ve Eleştirmeni Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün iş birliğinde geliştirildi.

Sanat yayıncılığında geçmiş, güncel ve geleceği birlikte düşünerek sorunları belirlemeyi ve çözümleri birlikte tartışmayı amaçlayan bu açık oturum; sanat yayıncılığı alanındaki arşiv, hafıza aktarımı, kurumsallaşma, dijitalleşme, kaynak geliştirme, haber ve eleştirinin konumlandırılması ile sürdürülebilirlik gibi meselelere odaklanacak.

Kültür-sanat alanında görev alan ve almış profesyoneller, sanat yayıncıları, akademisyenler ve sanat platformlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşecek açık oturumda, yarı yapılandırılmış bir tartışma ortamı oluşturulması hedefleniyor. Bu yolla alandaki geçmiş ve güncel vakalar aracılığıyla problemlerin tespit edilmesi, ortaklaşan ihtiyaçların belirlenmesi ve geleceğe dair niyetlerin birlikte oluşturulması amaçlanıyor. 

ember" yöntemi ile her dinleyicinin konuşmasına fırsat verecek olan oturum; sanat yayıncılığı, yazarlığı ve eleştirmenliği konusuna, sanat yayınları ve platformlarının arşiv sorununa, içerik ve hafızanın geleceğe aktarımı meselesine yönelik tartışmaların gerçekleşeceği bir buluşma olarak planlanıyor.


 

Günün öne çıkanları...

TIKLAYIN - Rojin'in Google aramaları ortaya çıktı: "Otopsi nasıl yapılır?"

TIKLAYIN - Patronun selam vermediği çalışan dava açtı, tazminat kazandı

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Cumhurbaşkanın 56 yaşındaki karısı bu kıyafetle podyuma çıktı ve ne oldu?

TIKLAYIN - Son anket sonuçları geldi | CHP, AKP'ye 6,5 puan fark attı: Hangi partiler baraj altında görünüyor?

TIKLAYIN - Prof. Dr. Taner Demirer: Kalıcı yaz saati Türkiye'deki kanserlerin artmasındaki en önemli nedendir

TIKLAYIN - 'Yeni doğan çetesi' soruşturmasında iddianame: Doktorun 266 yıl hapsi istendi

TIKLAYIN - Kira ödemelerinde yeni dönem başladı: Örneklerle yeni uygulama…

 

'Salıncak eyalet' nedir, en çok oy alan aday neden kazanamıyor; işte ABD seçimleriyle ilgili bilmeniz gereken her şey