Politika

Erdoğan: İstanbul kültür sanatın ve sporun başkentlerinden biri olacak

29 Eylül 2024 17:34

T24 Haber Merkezi 

İstanbul Zeytinburnu'nda inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım törenleri açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu merkezle İstanbul'un hem tarih hem de kültür ve sanatın başkentlerinden birinin belirtilerini söyledi.

Türk basketbolu için büyük önem taşıyan Basketbol Gelişim Merkezi'nin (BGM) açılış töreni düzenlendi.

Zeytinburnu'nda yaklaşık 70 dönümlük arazide inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi, kapılarını Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes arasında 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakasıyla açtı.

Tesisin açılış töreni, karşılaşma öncesi 10 kişilik ana salonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlendi. Tören Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre, Şehircilik ve İklim Programı Bakanı Murat Kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, FIBA ​​Başkanı Sheikh Saud Ali Al Thani, FIBA ​​Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak, spor kulüplerinin fiyatları ile çok sayıda davetliye katıldı.

Basketbol Gelişim Merkezi'nin açıldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan basket oynadı

Türk basketbolunun yeni evi olan kısmı bir adet 10 bin kişi seyirci kapasitesi ana salon, bir tane bin kişi seyirci standardına sahip Bir milli takımlar antrenman sahası, altyapı takımlarının kullanacağı 3 adet 500'er kişilik kapasite salonu, basketbol lisesi, kardiyo ve fitness salonu, yerli ve yabancı oyuncuların kullanabileceği kamp merkezi ve otel, 3x3 basketbol sahası, konser ve etkinlik alanı, yeme-içme ve sosyal alanlar yer almaktadır.

Dünyanın sayılı basketbol üyelerinden biri olmaya aday BGM, 15 bin metrekarelik yeşil alan, güneş panellerinden enerji üreten teknolojiyle çevre dostu bir tesis olma özelliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi'nin sunumunda konuştu.



Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Değerli genç arkadaşların boyutu en kalbiyle, muhabbetle selamlıyorum. Coşkunuz, heyecanınız için ona birinize buradayız. Sizlerle muhteşem bir spor tarihi için bir aradayız. Şehrimize bir eseri daha kazandırılmış gururunu anlatan hikaye. Burada sadece bir spor kompleksi değil aynı zamanda İstanbul'un Dünya Sporunda hak ettiği yerde atılan güçlü adımlardan biridir. Basketbol tutkunlarına, gençlerimizin hayırlı olmasını diliyorum.

Gelişmiş birçok ülke spor şehirlerine yatırımlar olarak bakmıştır. Sporların yatırım şehirleri küresel olarak marka haline nasıl getirildiğini görüyor. İstanbul da otobüs şehirleri arasında yer alırsınız umarım. Şu anda muazzam bir eserle İstanbul hem tarih, hem kültür sanat hem de sporun başkenti olacak. Türk basketbolu koşularla adım adım gidecektir. Türkiye'yi bir spor merkezi olarak tanıtılacağı yer. Abdi İpekçi Spor Salonu Türk basketboldan silinmez izler bıraktı. Deprem riski vardı, iyice yıpranmış ve beklentileri karşılayamaz hale gelmişti. Süratle harekete geçtik. Türk basketboluna yakışır tesisi inşa etmek istedik. Düzenli basketbolcu sporsever olarak aşamasını takip etti. 3 yıllık çabalarla bugün projeyi gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi aynı zamanda inşa edildi. Göğsümüzü kabartan başarılara imza atacaktır gençlerimiz.

"Basketbol müzesi ile gençlerimizin ufkunu genişleteceğiz"

Merkezimiz 10 bin kişilik ana salon, bin kişilik antrenman salonu ve diğer salonları ile göz dolduruyor. Sporculara özel tasarlanmış otel, kamp merkezi ve fitness salonu ile spor merkezinin çok ötesinde olanaklara sahiptir. Basketbol gelişim merkezi diğer özelliği 8 derslikli basketbol lisesidir. Gençlerimizi bu lisede genel eğitime tabi tutacağız. Basketbol yıldızı olarak gelişmelerini sağlarız. Basketbol müzesi ile gençlerimizin ufkunu genişleteceğiz. Burada İstanbul'un marka değeri artan bir eser oldu. Tesisimizin İstanbul'a, Türk basketboluna hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşasında emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum. Çevre Bakanlığımıza, Gençlik ve spor bakanlığımıza, TOKİ'ye ve yüklenici firmalara şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Gençlerimizden bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmelerini bekliyorum. Birazdan oynanacak oyunda onun iki takımına başarılar diliyorum."

 

 


Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?