Kültür-Sanat

Ankara Film Festivali'nin biletleri bugün satışta

Ankara'daki İletişim Fakülteleri ve Sinema-TV bölümü öğrencilerine yönelik Askıda Bilet uygulaması geçerli olacak

28 Ekim 2024 11:50

T24 Kültür Sanat

7 Kasım'da başlayacak 35. Ankara Film Festivali'nin biletleri bugün biletinal'da ve Büyülü Fener Kızılay Sineması gişelerinde satışa sunuldu. Festivalde bu yıl, geleceğin sinemacıları daha çok film izlesin diye, Ankara'daki İletişim Fakülteleri ve Sinema-TV bölümü öğrencilerine yönelik Askıda Bilet kampanyası da uygulanıyor.

Festivalin Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile ortaklaşa düzenlediği ve "Ankara Hikâyesini Bekliyor" çağrısıyla başlatılan yarışmanın filmleri de açıklandı. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun destekleriyle ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek 35. Ankara Film Festivali'nin biletleri bugün satışa sunuldu.

7-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin biletleri, Öğrenci 130 TL ve Tam 160 TL. Biletler biletinal'dan ve Büyülü Fener Kızılay Sineması gişelerinden satın alınabilecek.

Geleceğin sinemacılarına özel "Askıda Bilet"

Bu yıl ayrıca, Ankara'daki İletişim Fakülteleri ve Sinema-TV bölümü öğrencilerine yönelik Askıda Bilet uygulaması geçerli olacak. Festival boyunca ilk iki seansta geçerli olacak kampanya, her gösterim için 10 öğrenciye ücretsiz bilet hakkı sunuyor.

Sinema gönüllüsü Dr. Rabia Gürses Özden'in destekleriyle hayata geçirilen Askıda Bilet uygulamasından, Ankara Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi, Başkent Üniversitesi'nin Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Fotoğraf ve Video ve Görsel İletişim Tasarım Bölümleri, Bilim Üniversitesi'nin Yeni Medya ve İletişim Bölümü ve Bilkent Üniversitesi'nin İletişim ve Tasarım bölümlerindeki öğrenciler yararlanabilecek. Öğrenciler seans öncesi, öğrenci kartlarını göstererek biletlerini gişeden alabilecekler.

VEKAM Ödülü için yarışacaklar

Ankara Film Festivali'nin 2020'den beri Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile ortaklaşa düzenlediği ve "Ankara Hikâyesini Bekliyor" çağrısıyla başlatılan yarışmanın filmleri de belli oldu.

Ankara temalı belgesel ya da kısa filmlerin başvurduğu yarışmada, Musa Ak ile Hasan Basri Özdemir'in yönettiği ve 1968 yılında Ankara'da kurulan Türkiye'nin ilk ve tek kızlar orkestrası Eroğlu Kızlar Orkestrası'nın hikâyesini işleyen "Bir Orkestranın İzinde", Burkay Doğan ile Hüseyin Kete'nin yönettiği ve Ankara Kalesi'ndeki mahallelerde süren yaşamı izleyen "Burası Son Durak: Ankara'nın Başkenti" ve Deniz Zorlu ile Eda Arısoy'un yönettiği ve Ankara'nın Ulus semtinde yer alan Pilavoğlu ve Pirinç Han'daki sanatçı ve zanaatkâr atölyelerini konu alan "Çıkıştan Sonra" (2024) adlı filmler, 30 bin TL destekli VEKAM Ödülü için yarışacak.

Bir Orkestranın İzinde
Burası Son Durak: Ankara'nın Başkenti
Çıkıştan Sonra

Jüriliğini Kerime Senyücel, Prof. Dr. İpek Çelik Rappas ve Hacer Yıldız'ın yaptığı yarışmanın kazananı festivalin kapanış töreninde belli olacak ve film ayrıca, VEKAM Kütüphanesi ve Arşivi'ne girecek ve akademik araştırmalara açılacak.