Politika

AKP’li belediye başkanı ve 13 belediye personeli hakkında soruşturma izni

Soruşturmaya konu olan şikâyet Memleket Partili meclis üyesi Başkan tarafından yapıldı

28 Eylül 2022 19:45

İçişleri Bakanlığı, Denizli'nin Acıpayam ilçesi Belediye Başkanı AKP'li Hulusi Şevkan ve 13 belediye personeli hakkında soruşturma izni verdi.

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı, Denizli’de AKP’li Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve 13 belediye personeli hakkında soruşturma izni verdi. Soruşturmaya konu olan şikâyet ise Memleket Partili meclis üyesi Erkan Başkan tarafından yapıldı.

Belediye önceki yıl mülkiyeti belediyeye ait alanda oto galericiler sitesi yapımı için gerçekleştirdiği ihalede, 50 dükkân ve sosyal alanlardan oluşan sitenin maliyeti sekiz milyon lira olarak hesaplandı. Fakat emtia fiyatlarının artması ile birlikte ihale bedeli güncellenerek 10 milyon 384 bin liraya çıkarıldı. İhaleyi alan firmaya inşaatı tamamlaması için 120 gün süre verildi. Bu sırada Memleket Partili Erkan Başkan, ihalede usulsüzlükler olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Yüklenici firma ek süre istedi

İşi zamanında teslim edemeyen yüklenici firma, Covid 19 salgını döneminde çeşitli zorluklar yaşadığını öne süren yüklenici firma ek süre istedi. Firmaya Cumhurbaşkanlığı'nın ihale sözleşmelerine ilişkin bir genelgesine dayanılarak 60 gün ek süre verildi. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği bilirkişi heyeti ihalede yaptığı incelemede süre uzatımı alan yüklenicinin gösterdiği gerekçeyi kanıtlayacak belgeleri dosyaya koymadığı, geciken teslim tarihi için ise belediyenin gecikme cezası uygulamadığını tespit etti. Bakanlık bu gerekçeyle Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan ile belediyede görevli mühendisler, teknikerler ve memurlardan oluşan 13 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

"İçişleri Bakanlığı'na başvurarak denetim istedim"

Bakanlık yazısının kendilerine geç geldiğini söyleyen Şevkan Sözcü'ye yaptığı açıklamada, “İhaleyi usule uygun şekilde gerçekleştirdik. Ben o sırada Covid 19 nedeniyle yoğun bakımdaydım. Arkadaşlar işin süratli tamamlanması için 120 gün süre belirlemişler. Müteahhit yetiştiremedi. Cumhurbaşkanlığı genelgesine istinaden teslim tarihini erteledik. Suç duyurusunda bulunmuşlar. Ben de İçişleri Bakanlığı'na başvurarak denetim istedim. Bilirkişi incelemesinde süre uzatım gerekçesinin raporu eksik dendi. Yüklenici de itiraz etmedi. Üç-dört ay önce geç teslim ettiği için 203 bin lira ceza kestik ve ödeme aldık. Bakanlığın soruşturma izni sekiz ay öncesinden hazırlanmış. Görünce biz de şaşırdık” ifadelerini kullandı.