Kültür-Sanat

Adana 9. Şehir Tiyatroları Festivali "Uçurtmanın Kuyruğu" oyunuyla başlıyor

Festival, 14 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek

11 Ekim 2024 10:11

T24 Kültür Sanat 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Uçurtmanın Kuyruğu" oyununu 9. Şehir Tiyatroları Festivali kapsamında Adana seyircisiyle buluşturuyor.

Savaş Dinçel'in yazdığı, Barış Dinçel'in yönettiği "Uçurtmanın Kuyruğu", 14 Ekim ve 15 Ekim tarihlerinde saat 20.00'de Adana Şehir Tiyatroları Sahnesi'nde seyirci karşısına çıkıyor. 

Bu yıl 9.'su düzenlenen Şehir Tiyatroları Festivali, 14 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında Uşak, Ordu, Antalya, Konya, Manisa, Ankara ve Bursa'nın da aralarında olduğu 18 farklı ilin şehir tiyatrolarının oyunlarına ev sahipliği yapacak.

Uçurtmanın Kuyruğu

Çocukluğu babası tarafından otoriteyle bezenmiş, sıkı bir disiplinle yetiştirilmiş, bu disiplin ve otorite kendisi için saplantıya dönüşmüş bir adam, hayatına son vermeye karar verir. İntihar mektubunu yazıp bitirdiği an kapı çalar. Karşısında ilk defa gördüğü, tanımadığı bir misafir vardır. Gelen adam hayatına ve tüm çocukluğuna dair her şeye hakimdir. Zaman geçtikçe sohbet ilgi çekici bir hâl alır. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlar.

Oyunda Gün Koper, Ali Yoğurtçuoğlu rol alıyor.

 


"Yunanistan'da Müslüman, Türkiye'de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'