Gündem

Bakan Tunç'tan Eylem Tok ve oğlu hakkında açıklama: Talepname hazırlandı

12 Mart 2024 11:42

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan’da 1 kişinin ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına sebep olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un karıştığı kazaya ilişkin son bilgileri açıkladı. Tunç, "Tok ve Cihantimur'un ailesi için süreç işliyor. Talepname 1 hafta-10 gün içinde ABD'ye iletilecek" dedi.

Eyüp Sultan'da, Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybetmesine, 4 kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve annesi eylem Tok'la ilgili gelişmeler sürüyor.

A Haber'e konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tok ve CihanTimur'un iadesi için sürecin devam ettiğini belirtti. Tunç, "Tok ve Cihantimur'un ailesi için süreç işliyor. Talepname 1 hafta-10 gün içinde ABD'ye iletilecek" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Acı'nın ölümüne, İ.G, T.A, S.K. ve H.T'nin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçmış, ardından ise Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmişlerdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ardından, zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadeleri istenmişti.

TIKLAYIN - Yazar Eylem Tok, cipiyle ölüme yol açan 17 yaşındaki oğlunu Mısır’a kaçırdı; özür diledi: Gelip teslim olacağız 

TIKLAYIN - Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı!