Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Star gazetesinin manşetine taşıdığı, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün köşesine konu ettiği "31 Mart sandık darbesi" ifadesini irdeledi. Yazılanlara tepki gösteren Selvi, "İstanbul’da CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun önde çıkması üzerine 'yarı aydınlar' muhafazakâr kesimde ortaya çıkmaya başladı. Seçim sonuçlarını 'sandık darbesi' olarak ilan ettiler. Seçimler ne zamandan beri 'sandık darbesi' oldu?" dedi. "Peki 31 Mart yerel seçimlerinde Erdoğan’a verilen yüzde 52 oy ne anlama geliyor?" ifadesini kullanan Selvi, "Cumhur ittifakının yüzde 52’si de sandık darbesi mi?" diye sordu.
Star gazetesi 3 Nisan tarihli nüshasında 3 büyük kentte YSK verilerine göre seçimi kaybeden AKP ve Türkiye'nin darbeye maruz kaldığını iddia etmişti. "Türkiye tıpkı Gezi kalkışması, 17-25 Aralık, 15 Temmuz’da olduğu gibi 31 Mart’ta da sandık üzerinden darbeye maruz kaldı" ifadelerinin kullanıldığı Star'ın haberinde "Organize hırsızlık ve hile yöntemiyle oylar üzerinden milli irade teslim alınmak istendi" denmişti.
Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede "31 Mart seçimlerine İstanbul darbesi yapılmış. Türkiye’ye darbe yapılmış. Seçimler üzerinden, sandıklar üzerinden darbe yapılmıştır" demişti.. Karagül, İstanbul'un seçimlerin yenilenmesi gerektiği görüşünü de dile getirmişti.
TIKLAYIN: Yeni Şafak: 31 Mart’ta Türkiye’ye seçim üzerinden darbe yapılmıştır
Bu haber ve yazılara tepki Hürriyet yazarı Selvi'den geldi. Selvi yazısında Mersin'deki Arslanköylü kadınlardan bahsetti; "Ne oldu bizim yücelttiğimiz Aslanköylü kadınların direnişine? Tek parti iktidarının “açık oy, gizli tasnifi”ne rağmen DP kazandığı için Mersin Aslanköy’de sandığı isteyen valiye karşı sandığın başında nöbet tutan Aslanköylü kadınların kemikleri sızlamaz mı?" sözleriyle tepki gösterdi.
"İstanbul seçimlerinde ne oluyor?" başlığıyla bir yazı kaleme alan Selvi'nin köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:
Tek parti yönetimine karşı “Yeter! Söz milletindir” diyen 14 Mayıs seçimleri de bir sandık darbesi mi? 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül bir sandık darbesinin sonucu muydu? 28 Şubat sandıktan çıkan Erbakan’ın elinden iktidarı alma girişimi değil miydi?
Eğer öyle olsa bu ülkede Erbakan başbakan olabilir miydi? Eğer sandıktan darbe çıksa “Muhtar bile olamaz” denilen Erdoğan, bu ülkede cumhurbaşkanı olabilir miydi?
Peki 31 Mart yerel seçimlerinde Erdoğan’a verilen yüzde 52 oy ne anlama geliyor? Cumhur ittifakının yüzde 52’si de sandık darbesi mi?
Erdoğan, Aslanköylü kadınların mücadelesini anlattığı bir konuşmasında “Sandık namustur” demişti. Bu sözün üstüne söylenecek bir söz bulamıyorum.
Yazının tamamı için tıklayın