Eğitim

AB alanında uzmanlaşmak için lisansüstü eğitim programı: Jean Monnet Bursu için başvurular başladı

Burs programına başvuru yapmak isteyenler, 5 Kasım'a kadar başvuru yapabilecek

17 Eylül 2024 13:32

Avrupa Birliği (AB) finansmanlı "Jean Monnet Burs Programı", 2025-2026 akademik yılı başvurularını 5 Eylül itibarıyla açtı. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nın yürüttüğü burs programı, Türkiye’nin AB üyelik sürecine katkı sunmak ve AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyenlere Avrupa’nın en saygın üniversitelerinde eğitim alma olanağı sunuyor. Burstan yaklaşık 190 kişi faydalanabilecek.

Program, AB üyesi ülkelerde bulunan en saygın eğitim kurumlarında en az 3, en fazla 12 ay boyunca lisansüstü ve araştırma düzeyinde akademik çalışma yapma fırsatı sunuyor. Program kapsamında yalnızca 32 adet müktesebat başlığında yapılacak politika temelli akademik çalışmalar destekleniyor. Bursiyerlerin okul ücretleri ve aylık yaşam giderleri burs tarafından finanse ediliyor. Ayrıca vize, seyahat ve eğitim materyalleri gibi masraflar için de sabit ödenek sağlanıyor.

Türkiye’deki en prestijli burs imkanlarından birisi olarak kabul edilen Jean Monnet Burs Programından yararlanan bursiyerler, AB katılım sürecinin her aşamasına katkı sağlama olanağı ediniyor.

Kimler başvurabilir? 

  • Kamu çalışanları 
  • Türkiye’deki özel sektör çalışanları 
  • Türkiye’deki üniversitelerin akademik ve idari personeli
  • Türkiye’deki üniversitelerin lisans son sınıf ve lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencileri 

Burs programına başvuru yapmak isteyenler, belgeleriyle birlikte 5 Kasım'a kadar başvuru yapabilecek.

Jean Monnet Burs Programı hakkında

Jean Monnet Burs Programı, AB alanında yetişmiş nitelikli uzman sayısının artırılması amacıyla 30 yılı aşkın süredir uygulanıyor. Türkiye’nin AB üyelik hedefini destekleyen burs programı, bursiyerlerin hem akademik hem de profesyonel gelişimlerine katkı sunuyor. Bugüne kadar 3 binden fazla bursiyer, programdan yararlanarak AB alanında bilgi ve deneyim kazandı.

Başvuru şartları ve gerekli belgeler hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.