Gündem

3 gündür açlık grevinde olan Fernas işçilerinin Kurtuluş Parkı'na girişi engellendi: Fenalaşan bir işçi hastaneye kaldırıldı

"Madencinin başına bir şey gelirse sorumlusu validir, Ferhat Nasıroğlu'dur"

16 Ekim 2024 15:01
T24 Haber Merkezi

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve protesto için Soma'dan Ankara'ya gelen Fernas Madencilik işçilerine yönelik engellemeler devam ediyor. Direnişlerinin 52. gününde Kurtuluş Parkı'na girişi engellenen işçilerden birisi polis ablukası sırasında fenalaştı. Açlık grevindeki işçilerin direnişi sürerken Bağımsız Maden-İş'ten yapılan açıklamada, "Madencinin başına bir şey gelirse sorumlusu validir, Ferhat Nasıroğlu'dur" denildi.

Manisa’nın Soma ilçesinde Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye olmalarının ardından işten çıkarılan Fernas Madencilik işçilerinin direnişi 52. gününde devam ediyor.

TIKLAYIN-Açlık grevlerinin ikinci gününde, 32 Fernas işçisi ve 5 sendikalı gözaltına alındı: Soma'dan yeri altından geldiler, ekmeklerine bile el konuldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yapmak istedikleri yürüyüşün kolluk gücüyle engellenmesinin ardından 14 Ekim'de açlık grevi başlatan işçilerin, bugün Ankara'daki Kurtuluş Parkı'na girişi Valilik kararıyla engellendi.

Polis ablukası sırasında fenalaşan bir işçi hastaneye kaldırıldı.

Bağımsız Maden-İş Sendikası'nın X hesabından yapılan paylaşımda, işçilerin başına bir şey gelmesi durumunda sorumluların Ankara Valisi Vasip Şahin ve Fernas'ın patronu AKP'li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu olduğu ifade edildi.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Madencinin başına bir şey gelirse sorumlusu validir, Ferhat Nasıroğlu'dur! Açlık grevimizin 3. gününde Kurtuluş Parkı'na girişimiz valinin emriyle engelleniyor. Bir arkadaşımız ablukada fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. Biz söylenecek her şeyi söyledik, sıra sizde!"

Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Demokrasilerin yeni tehdidi seçilmiş liderlerin muhalefet liderlerini hapse atmaları

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Erdoğan talimat verdi: Kredi kartından da kesinti yapılacak Savunma Sanayi Fonu görüşmeleri ertelendi

TIKLAYIN - Mehmet Y. Yılmaz yazdı: Erdoğan’dan yılın ilk dersi

TIKLAYIN - AKP'li Tayyar'dan Destici'ye: Bu kararla Cumhurbaşkanımız da vatan haini, Yunan, Ermeni mi oldu?

TIKLAYIN - A,B,C,D,E sınıfı ehliyeti olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme yolda!

TIKLAYIN - Lise öğretmeninden Tekel Bayileri Platform Başkanı'na ölüm tehdidi

TIKLAYIN - Kulis: Köfteci Yusuf olayı, Tarım Bakanı'nı koltuğundan edebilir, Berat Albayrak geri dönebilir