Kültür-Sanat

2024 Macar-Türk kültür yılının sonbahar sezonu başladı

24 Eylül 2024 15:03

T24 Kültür Sanat 

2024 Macar-Türk kültür yılının sonbahar sezonu açılışında konuşan Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis’in Győr Balesi Topluluğu’nun gösterisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti. 

2024 Macar-Türk kültür yılının sonbahar sezonu başladı. Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis’in Győr Balesi Topluluğu’nun gösterisinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''2024 Macar-Türk Kültür Yılının sonbahar sezonu baslamıştır ve bu akşam bu seneki toplam 96. faaliyetimizi bizimle beraber kutladığınız için çok teşekkür ederiz. Kültür Yılı kapsamında Türkiye’nin 20 şehrinde birbirinden farklı ve değerli faaliyetler gercekleştirmekteyiz. Resim, müzik, tiyatro, edebiyat, film, operetta, opera ve birçok diğer alanda Macar kültürünün en seçkin parcalarını size getirmekte kararlıyız. Dün, Cermodern'de çok değerli bir çağdaş resim sergisinin acılışını yaptık. Açılış sırasında katılımcıları sıradışı performasıyla bu akşam göreceğiniz Győr Bale Topluluğu büyüledi. Hepimizin adına diyebilirim ki, bu kadar görkemli ve etkileyici bir program çok nadiren görülür ve bu akşamki programı ben de heyecanla beklemekteyim. Győr Bale Topluluğu'nun 45 senelik gecmişi vardır ve hep yenilenmeye hazır bir topluluktur. Bu akşam János Balázs, Macaristan’daki bütün ödülleri kazanmış, uluslararası olarak tanınan piyanist ile sahneye çıkacaklar.

Bu akşamki programın gercekleşmesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine ve özellikle bize fazlasıyla yardım eden Opera ve Bale Müdürlüğü'ne çok teşekkür ederim.

Sizleri önümüzdeki Cumartesi günü öğleden sonra Cermodern’de, halka açık bir sekilde yapılacak 3 harika konserimize ve diğer programlarımıza şimdiden de davet ediyorum.''


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?