TARİH

30 Ağustos 2021

Atatürk’ten kaçış nereye kadar?

Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’ndan sonra görev yapan Diyanet İşleri Başkanları da mümkün olduğunda Atatürk’ün adını ağızlarına almıyorlar. İktidarın Atatürk’ü yok saymaya çalışan çabasında ısrar etmesi Türkiye için zaman kaybıdır.

Devamını Oku

TARİH

27 Ağustos 2021

Önünü göremeyen Türkiye

Türkiye, Afganistan konusundaki politikasını Kabil Havaalanı politikasına indirgememelidir.

Devamını Oku

TARİH

25 Ağustos 2021

Türkiye’nin Aşil topuğu

Türkiye’de iktidarın laikliği korumak gibi bir derdi olmadığı sır değil. Koç Üniversitesi’nden değerli bilim insanı Murat Somer’in önerdiği gibi muhalefet, güçlendirilmiş parlamenter sistem programı gibi güçlendirilmiş laik sistem programı üzerinde de çalışmalıdır.

Devamını Oku

TARİH

23 Ağustos 2021

İnsanlığın düştüğü yer

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 1109 numaralı kargo uçağı havalandıktan sonra iniş takımlarına tutunmuş iki Afgan genç düşerek öldü.Bu gençlerin ölümü mutlaka soruşturma ve dava konusu yapılmalıdır. Türkiye bu konuda harekete geçmeli ve öncülük etmelidir. Devlet, insan hakları savunucuları, barolar, siyasi partiler hukuken hangi kurum veya kişilerin başvuru hakkı varsa bunu mutlaka kullanmaları gerekir.

Devamını Oku

TARİH

20 Ağustos 2021

Laik yapının kemirilmesi

Türkiye, yaşamakta olduğu süreçte, özellikle laik yapı, bilimsel eğitim, kadın-erkek eşitliği açısından Atatürk devrimlerinin ve gösterdiği hedeflerin tersi bir yönde ilerliyor. Laik yapı, bilimsel eğitim ve toplumsal cinsiyet eşitliği günden güne kemiriliyor.

Devamını Oku

TARİH

18 Ağustos 2021

Afganistan’dan alınacak ders

Bugün Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da yaşananlar Atatürk’ün değerini net biçimde ortaya çıkardı. 100 yıl önce, o günün zor koşullarında kurduğu laik ve demokratik cumhuriyetin ne kadar değerli olduğu da gözler önüne serildi.

Devamını Oku

TARİH

16 Ağustos 2021

Rant düzeni

Selden harabeye dönmüş Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, 400 metrelik dere yatağının 385 metresinin imara açılması, Ezine Çayı’nın iki yakasının ve hatta ortasının binalarla doldurulması ancak yağma ve rant düzeninde mümkün olur.

Devamını Oku

TARİH

13 Ağustos 2021

Stratejik hata

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Taliban’ın liderini kabul edebileceğini televizyondan duyurdu. Ancak devlet başkanı düzeyinde Taliban’la muhatap olan ülke yok. Eğer Erdoğan görüşürse, bu devlet başkanı düzeyinde ilk görüşme olacak. Böyle bir görüşmenin Türkiye açısından stratejik bir hata olacağı deneyimli diplomatlar ve askerler tarafından dile getiriliyor

Devamını Oku

TARİH

11 Ağustos 2021

Filomuz var mı yok mu?

Sonuç olarak Türkiye’nin orman yangınlarına hiç de hazırlıklı olmadığı, yeterli yangın söndürme uçağı bulunmadığı, THK’nın uçaklarının çürümeye terk edildiği anlaşıldı.

Devamını Oku

TARİH

09 Ağustos 2021

İki felaket bir gerçek

Cumhuriyet ve kurumlarına olan takıntı, Türkiye’yi aşı ve yangın söndürme uçağı konusunda muhtaç duruma düşürmekle sonuçlandı.

Devamını Oku

TARİH

06 Ağustos 2021

Yangının ortaya çıkardığı yanlışlar

Devletin görmesi gereken bazı hizmetler şirketlere verilmez, verilemez. Örneğin milli savunma hizmetini bir şirkete ihale edemezsiniz. O hizmeti ülkenin ordusu yapar. Adalet hizmetini de özel sektöre devredemezsiniz. Şirketler mahkeme kurup adalet dağıtamaz.

Devamını Oku

TARİH

04 Ağustos 2021

Bırakın uçursunlar

İktidar ideolojik takıntı yüzünden THK’yı çökertmeyip uçakların bakımını düzenli olarak yaptırsaydı, birçok yangın büyümeden söndürülebilirdi. Bunun sorumluluğu yüksektir. Bu durum iktidarın ders alması gereken bir felakettir. Bırakan havacılarımız uçakları uçursunlar. Yangın söndürme filomuzu yeniden kursunlar.

Devamını Oku