TARİH

11 Ekim 2021

Enerji fiyatlarının dünyada önlenemeyen yükselişi

Enerji alanında yine bir olağanüstü dönem yaşıyoruz. Ekonomilerin açılmasıyla ve dünya ekonomisinin toparlanmaya başlaması ile birlikte bu kez de enerji talebi çok ciddi seviyede arttı ama enerji arzının bu talebin çok gerisinde kaldığı/kalacağı düşünüldüğü için bu kez enerji fiyatları tarihi zirvelere yelken açtı.

Devamını Oku

TARİH

08 Ekim 2021

Hintli ev hanımı Manya Chopra neden İngiltere’de Trendyol E-Commerce Ltd kurdu | Trendyol'un 'cevap ve düzeltme' metni

Bu şirket AliBaba'nın talimatı ile mi kuruldu. Dikkat çekmemek için Alibaba yerine Hintli bir ev hanımın ismi mi kullanıldı? İngiltere’de ilerde bir Trendyol ismi ile ticari manada bir operasyonu mu olacak. Sonradan gerçek sahipleri ortaya çıkacak.

Devamını Oku

TARİH

07 Ekim 2021

ABD ve Avrupa’ya giremeyen Çinli Alibaba, Trendyol üzerinden bu ülkelere hızlı adımlarla koşuyor

Belli ki Çin’li AliBaba Trendyol ile Türkiye pazarına girerken bir B planı vardı. AliBaba’nın B planı, çok arzu etmelerine rağmen bir türlü giremediği başta ABD ve AB piyasasına, Çinli AliBaba olduklarını gizleyerek bir Türk şirketi algısı ile Trendyol üzerinden bu ülkelere girme hedefi olduğu anlaşılıyor.

Devamını Oku

TARİH

05 Ekim 2021

TARİH

04 Ekim 2021

Zan altındaki Rekabet Kurumu hakkındaki bu 4 iddiaya cevap vermek zorunda

Arslan Narin, Rekabet Kurumu 2. Başkanıyken oğlu Hakan Narin, Rekabet Kurumu’ndaki sözlü savunmadan önce TT’de Hukuk Müşaviri olarak çalışmaya başlamış mıdır?

Devamını Oku

TARİH

02 Ekim 2021

İşte size 2023 Cumhurbaşkanı adayları

Sabah uyanınca bütün bu yazdıklarımın pembe bir rüyadan ibaret olduğunu gördüm.

Devamını Oku

TARİH

30 Eylül 2021

Rekabet Kurulu'ndan Trendyol'a hem soruşturma hem de geçici tedbir kararı

Rekabet Kurumu yaptığı inceleme neticesinde hem konuyu ciddi bularak soruşturma açmaya karar verdi, hem de Trendyol'un rakiplerine karşı avantaj sağlayacak nitelikte algoritma veya kodlamalardan vazgeçmesi yönünde çok ciddi bir tedbir kararı aldı

Devamını Oku

TARİH

29 Eylül 2021

Gübre fiyatları uçuyor, çiftçi kara kara düşünüyor

Çiftçiler gübre fiyatlarındaki baş döndürücü artış karşısında üretici firmalardan şikâyetçi. Gübre üreticisi firmaların döviz kurundaki her artışı anında gübre fiyatlarına yansıtmaları, buna karşın kurun aşağı geldiği dönemde ise fiyatları düşürmemesi çiftçilerde rahatsızlık yaratıyor. Üstelik marketlerin raflarında yerini alan ürünlerin fiyatını artırıyor. 

Devamını Oku

TARİH

28 Eylül 2021

Rekabet Kurulu kış uykusundan uyandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş fiyatla mücadele bayrağını açar açmaz Rekabet Kurumu uykudan uyanmaya başladı ve sesi çıkmaya başladı.

Devamını Oku

TARİH

27 Eylül 2021

Rekabet Kurumu’ndan zincir marketlere ceza mı geliyor?

5 zincir market ile 2 tedarikçi firma Rekabet Kurulu'na 27 Ekim 2021 günü son olarak bu kez “sözlü savunma” yapacak. Muhtemeldir ki, Rekabet Kurumu bugünkü iddialar üzerine zincir marketlere yeni bir soruşturma açmayacak, yürüyen soruşturmayı sonuçlandıracak ama bugünkü ihlal iddialarını da kararına yansıtacak biçimde alt sınırdan uzaklaşarak bir idari ceza verecek.

Devamını Oku

TARİH

26 Eylül 2021

Gıda fiyatları ne "hal"de

Gıda fiyatlarında fırsatçılık ve fahiş fiyat uygulamasının olduğuna inanan biriyim. Denetimlerle bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini de düşünüyorum ve burada yazdım. Ancak tek sorumlunun 5 market olduğunu söylemek doğru olmaz

Devamını Oku

TARİH

23 Eylül 2021

Yurt bulamayan öğrencilerin suçu ne?

Mecburiyeti mağduriyete dönüşen öğrencilerin bu durumu kiralık ev arayan diğer vatandaşları da etkiliyor

Devamını Oku