Gündem

Sinan Ateş cinayeti | İsmail Saymaz, Demirbaş'ın yakalama tutanağını paylaştı: Neden Olcay Kılavuz'dan bahsedilmiyor?

14 Haziran 2024 12:28

T24 Haber Merkezi

Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş cinayeti şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın yakalama tutanağını yayınlayarak, "Olcay Kılavuz, Tolgahan Demirbaş’ın evinin önünde gözaltına alındığını, polise teslim etmemek için direndiğini, cinayetle ilgili olduğunu öğrenince bıraktığını itiraf ediyor. Buna rağmen adı yazılmamış. Demirbaş’ın Kılavuz’un evinin önünde ve engellemesine rağmen yakalandığı tutanağa geçirilmemiş. Bu polisler ve onlara talimat verenler zan altındadır" ifadelerini kullandı. 

Sinan Ateş cinayeti davasında adı geçen MHP'li Olcay Kılavuz'un yakınlarının TGRT Haber'e aktardığı bilgilere göre; şüphelis Tolgahan Demirbaş'ın, evinin önünde gözaltına alınırken yanında Kılavuz da vardı. İddiaya göre Kılavuz, polisler Demirbaş'ı almaya geldiğinde ilk başta direndiğini, teslim etmek istemediğini ama Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olduğunu öğrendikten sonra Demirbaş’ı polislere teslim ettiğini söyledi. 

TIKLAYIN - İddia | Olcay Kılavuz: Sinan Ateş cinayetiyle ilgili konuşmama talimatı aldım, mahkemede bildiklerimi anlatmaya hazırım

"Tutanakta neden Kılavuz’dan bahsedilmiyor?"

Olcay Kılavuz'un aktardığı iddia edilen bilgiler üzerine, Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından, Sinan Ateş cinayeti şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın yakalama tutanağını yayınladı. 

"Bu tutanakta söz edilen Tolgahan Demirbaş’ın yanındaki erkek şahsın Olcay Kılavuz olduğu anlaşılıyor" diyen Saymaz, "Buna rağmen adı yazılmamış. Demirbaş’ın Kılavuz’un evinin önünde ve engellemesine rağmen yakalandığı tutanağa geçirilmemiş. Bu polisler ve onlara talimat verenler zan altındadır" ifadelerini kullandı. 

Saymaz, paylaşımlarına şu sözlerle devam etti:

"Olcay Kılavuz, Tolgahan Demirbaş’ın evinin önünde gözaltına alındığını, polise teslim etmemek için direndiğini, cinayetle ilgili olduğunu öğrenince bıraktığını itiraf ediyor. İşte, Demirbaş’ın yakalama tutanağı. Sözde yolda almışlar. Neden Kılavuz’dan ve evinden bahsedilmiyor?"

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.