Geçtiğimiz haftalarda ChatGPT ve önemli rakiplerinden GOOGLE BARD, JASPER, YouCHAT ve BingCHAT uygulamalarını tanıtmaya çalışmıştım.
Ancak elbette içerik geliştirici uygulamalar bunlardan ibaret değil. Okurlarımdan gelen istekler üzerine birkaç içerik yazıcı yapay zekâ uygulamasının adını da belirteyim. Bu uygulamaların pek çoğu ücretlidir. Ücretsiz versiyonları ise oldukça kısıtlıdır. Aşağıda yazacağım uygulamaların çoğunu denemedim. Sadece internetten popüler olanlarını derledim:
Rytr, Sudowrite, WordHero, Article Forge, ClosersCopy, Copy.ai, Frase.io, Surfer SEO, Scalenut, INK, WriterZen
* * *
Benim deneyimleyip hoşuma giden bazı yapay zekâ uygulamaları ise şunlardır:
ChatPDF – Bu program ile herhangi bir PDF dokümanı içindeki bilgileri çok hızlı olarak inceleyebilirsiniz.
Programa yüklediğiniz PDF dokümanın içeriği, içerikteki öğeleri ve kişileri, dokümanın özeti gibi bilgileri soru sorma bölümüne yazarak, söz konusu dokümanın çok hızlı okumuş ve bilgi sahibi olmuş olursunuz.
Bu programa benzer programlar da mevcuttur. Chat with PDF benzer uygulamalardır.
PAPERPAL – Microsoft'un bu uygulaması sayesinde gerek web üzerinden gerekse Word programınıza yükleyeceğiniz eklenti sayesinde, yazdığınız metinlerin imlâ ve içerik kontrollerini yazarken yapabilirsiniz. Program ayrıca size yazma esnasında da alternatif kelimeler, ifadeler ve cümleler önermektedir. Ayrıca çeviri de yapabilmektedir.
Paperpal benzeri yapay zeka uygulamaları da kullanıma sunulmuştur. Örneğin, Trinka ve QuillBot benzer uygulamalardır.
CONSENSUS: Bu uygulama aslında bir arama motorudur. ChatGPT ve benzerleri gibi bir Chatbot (sohbet robotu) değildir. Sorduğunuz sorulara yaklaşık 200 milyon bilimsel makaleyi tarayarak önemli bulduğu makalelerden ilgili bölümleri önünüze getirmektedir. Bilimsel makale yazımında oldukça yeterli bir kaynak arama motorudur.
WriteSonic: Pazarlama ve reklamcılık alanında çalışan için çok kullanışlı bir uygulama. Ayrıca sosyal medya kullanıcıları ve blogger'larında sıkça kullandığı bir kaynak. Çok hızlı bir şekilde pazarlama içeriği, reklam metni, blog gönderileri, açılış sayfaları, ürün açıklamaları, metinden özet çıkartma ve daha fazlasını oluşturabiliyor. ChatGPT'nin bazı yetersizliklerini aşmış olduğu iddia ediliyor.
Bearly: Ciddi bir araştırma asistanı olarak kullanabileceğiniz bir uygulama. Kullanmak istediğiniz makale veya blog yazısının kopyasını alarak bunu farklı kelimeler ile yeniden yazabileceğiniz (pharaphrase) bir özellik de sunuyor. Aynı zamanda yazdığınız makaleye 3 paragraf ekleyebileceğiniz bir özelliği de mevcut. Bir de yazdığınız paragrafın karşıt görüşlü argümanını size sunan bir eklenti bulunmakta.
Hayri Cem kimdir? Hayri Cem 14 Şubat 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitimini sırasıyla aşağıdaki okullarda sürdü: Namık Kemal İlkokulu, Darüşşafaka Lisesi, Şişli Lisesi, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi (lisans), İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi (Yüksek Lisans). 1984 yılında Türkiye'nin ilk piyasa araştırma şirketlerinden olan Bileşim International Araştırma Şirketini kurdu. 1989 yılında Türkiye'nin ilk elektronik TV İzleyici Ölçüm Araştırmalarını yapan AGB Anadolu'yu kurdu. 2000 yılında Bileşim Medya şirketini kurdu. Zaman içerisinde hisselerini AGB, Nielsen ve GfK şirketlerine sattı. 2007-2015 yılları arasında uluslararası Nielsen araştırma şirketinin Gelişmekte Olan Ülkeler CEO'su oldu. Emekli olduktan sonra Anadolu Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesinde Medya Planlama, Araştırma Yöntemleri ve Dijital Dönüşüm dersleri vermektedir. |