Diğer

Vefat eden Metin Arolat, 2 gün önce ölümden dönme anısını bu sözlerle anlatmıştı

21 Eylül 2024 10:38

T24 Video

Şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, sahnede aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. Ünlü ismin Armağan Çağlayan'la iki gün önce yayınlanan programda, ölümden nasıl döndüğünü anlattığı ortaya çıktı.

Arolat, "Çeşme'de bir arkadaşımın evinde, onlar İstanbul'a döndüler ben tek başına kalıyorum. Bana da not yazmış Metin et yaptım buzdolabında yersin. Ben de uyandım bir güzel buzdolabını açtım et var büyük bir parça aldım. Hani öyle kopmaz ya o et. Hani çiğnersin çiğnersin ağzında yutmaya çalıştım. Böyle et geldi bir yere takıldı. Nefesin gramı yok. Önce su içmeye çalıştım burnumdan geldi. Elimi soktum dişlerimden kanadı. Dedim ölüyorum bu kadar hayat. Yere düştüm baktım havuz var keşke havuza atlasaydım, belki dedim su kurtarırdı bilmem ne. Ve giderek havuz uzaklaştı. Son anda düşündüm beni burada bulacaklar elalemin evinde. Annem o zaman yaşıyordu. Annem çok üzülecek. Ve gittim ben diyorum ki içimden beni kokmuş bulurlar artık. Sonra bir anda flaş yakması gibi bir şey oldu. Bir güç verdi Allah belki de diyafram kullanma bu işe yarıyordu. Tıkıt yaptı orası ve o titreşimle o yerinden çıktı. Hayatımın en güzel nefesimi aldım. Ondan sonra bazı insanların yüzüne baktığımda nefes alamıyorum. Ve o insanların başına kötü bir şey geliyor." 

TIKLAYIN | Türk popuna damga vuran Metin Arolat, sahnede fenalaşıp hayatını kaybetti: İki gün önce "Hayatta en çok mutlu olduğum yer sahne" demiş

Metin Arolat kimdir?

28 Mayıs 1972 Tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Anne tarafından Çerkez, baba tarafından İstanbullu.

Baba tarafından “Ali Muhsin Paşa”, “Hasan İzzet Paşa” ve “Çerkez Mehmet”in torunu olan Metin Arolat, ayrıca Mevlana'nın 23. kuşak torunudur. Dedesi 23 Temmuz 1897 Doğumlu ünlü Türk şairi “Ali Mümtaz Arolat”.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra İstanbul'a taşındı ve bir reklam ajansında yönetmen asistanı olarak çalışmaya başladı.

Ardından Amerika'ya gittti ve Part Time işlerde çalışmış ayrıca University of Illinois'ta Reklamcılık eğitimi aldı. Türkiye'de döndükten sonra Star tv, Kanal 6 ve Atv'nin Tanıtım Bölümlerinde Yönetmenlik yaptı. 

1995 yılında Ayrılık Olmaz isimli albüm ile müzik piyasasına giriş yapan Metin Arolat hem reklamcılık, hem yönetmenlik hemde albüm çalışmalarını sürdürdü. Kendi kliplerini ve o dönemde Tarkan'nın kliplerini yönetti. Toplam 5 albüm yayınladı.

Albümleri:

1995 – Ayrılık Olmaz

1998 – Yine Bir Başıma

2005 – Kabul Et

2010 – Lütfen Yaz Gelsin (Single)

2010 – Çok Daha Ötesi

2014 – Karavan

 

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?