Haberler

Sokak hayvanları düzenlemesine karşı nöbet eylemi: Normalimiz öldürmek değil, yaşatmaktır

Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısı Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’na geldi.

13 Haziran 2024 13:39

T24 Video

Sokak hayvanlarıyla ilgili TBMM’ye getirilecek düzenlemeyle ilgili hayvan hakları mücadelesi veren çevrelerin tepkisi sürüyor.

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi,  İstanbul Beşiktaş’ta “Sokaktayım Yanındayım” nöbetinde “Katliam tasarısına hayır”, “Barınaklar ölüm kampıdır”, “Normalimiz öldürmek değil yaşatmaktır” yazılı dövizler açtı.

İnisiyatif adına söz alan Öykü Yağcı Tonay şu ifadeleri kullandı:

“Tüm yaşam savunucularını bu çarpık düzene, artan toplumsal şiddete ve kutuplaşmaya karşı ses çıkarmaya, nöbet eylemlerimizde yanımızda olmaya, gerçek faillere karşı direnmeye çağırıyoruz. Sokaklar hepimiz. Türkiye’nin en büyük sorunu sokak hayvanlarıymış gibi Meclis’te yansıtılıyor. Yüzyıllardır beraber yaşadığımız köpeklerin özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Bu arada AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmanın tamamlandığını, hazırlanan raporun Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’na sunulduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Sahipsiz köpekler ve/veya sokak hayvanları sorununu insanlara ve hayvanlara  zarar vermeden çözeceğiz. Üçüncü bir yol her zaman vardır. Hem insanları hem hayvanları koruyarak bir çözüm bulmak mümkündür. Bunun için tüm kesimlerin sağduyusu, iyi niyetli çabaları ve işbirlikleri gerekir” demişti.

Sokaktayım, yanındayım” sloganlarının atıldığı nöbet eylemleri 23 Mayıs’tan bu yana İstanbul, Ankara, Alanya ve Antalya’da sürüyor.

Fotoğraf ve video: Zeynep Havin Yıldız

TIKLAYIN - Erdoğan'dan "sokak hayvanları" açıklaması: "Yakala-kısırlaştır-sal" metodu işe yaramadı; hayvanseverler sahiplenirse uyutmaya gerek kalmaz

TIKLAYIN - Sokak köpekleri ile ilgili yasa teklifi AKP grubunda: Teklif tartışmalardan sonra netleşecek