Haberler

Şişli Belediyesi'nden öğrencilere gıda desteği: "Bir Öğün Bizden" projesi başladı

24 Eylül 2024 18:08

T24 Video

Şişli Belediyesi, yeni eğitim yılıyla birlikte "Bir Öğün Bizden" adlı sosyal projeyi hayata geçirerek, günlük 1500 ilkokul öğrencisine ücretsiz gıda desteği sunmaya başladı. Proje, Mahmut Şevket Paşa, İzzet Paşa ve Kuştepe mahallelerindeki üç pilot ilkokulu kapsıyor.

Projenin ilk gününde gıda paketlerini hazırlayan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, "Okul yemeği temel haktır" vurgusuyla yola çıktıklarını belirtti. Başkan Şahan, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin mutluluğunu sağlamayı en büyük hedefim olarak görüyorum," dedi.

Gıda destek paketlerinin ilk gün menüsü, damla çikolatalı kek, süt, meyve, kuruyemiş ve su içeriyor. Beslenme ve diyet uzmanları tarafından öğrenci yaş gruplarına göre özenle hazırlanan paketler, okul çevresindeki Şişli Belediyesi hizmet noktalarında dağıtılacak.

Şişli Belediyesi, eğitim alanındaki destek projelerine devam ediyor. Okul açılışından önce 35 devlet okulunda bakım ve onarım çalışmaları yapılırken, 16 devlet okulunda 1’inci sınıfa başlayan yaklaşık 2500 öğrenciye kırtasiye seti dağıtıldı. Ayrıca, yeni üniversiteye başlayan öğrencilere burs desteği ve ulaşım yardımı da sağlanacak.

Başkan Şahan, "İstanbul’un kalbi Şişli’nin çocukları ve gençleri geleceğe güvenle bakacak," ifadesiyle projenin önemine dikkat çekti.

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?