Haberler

Rasim Ozan Kütahyalı: 2027’de orta sınıf, ev ve araba alabilecek

21 Eylül 2024 14:46

T24 Video

Ensonhaber ekranlarında ekonomi hakkında konuşan Rasim Ozan Kütahyalı, vatandaşlara döviz alımı yapmamalarını, Türk Lirası'nda kalmalarını önerdi. Kütahyalı, 2027'de alım gücünün artacağını ve orta sınıfın uygun faiz oranlarıyla ev ve araba alabileceğini söyledi.

Ekonomi üzerine yaptığı açıklamalarla gündem olan Rasim Ozan Kütahyalı, Ensonhaber'in YouTube kanalında yayın yapmaya devam ediyor. Son yayınında ekonomi konusuna değinen Kütahyalı, Türk Lirası'nda kalmanın önemine dikkat çekerek, döviz yerine TL yatırımı yapılmasını tavsiye etti.

"Vatandaşlar Türk Lirası'nda kalsın"

Kütahyalı, açıklamalarında döviz almanın doğru bir tercih olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Çok açık söylüyorum, bütün vatandaşlarımıza Türk Lirası'nda kalmalarını tavsiye ediyorum. Ben kalıyorum. Tüm yatırımlarım Türk Lirası'nda, bir lira döviz yatırımım yok."

"2027'de alım gücü artacak"

Kütahyalı, Türkiye'nin 2027 yılıyla birlikte alım gücünün yeniden yükseleceğini ve enflasyonun düşeceğini öne sürdü. "2027 yılına geldiğimizde çok uygun faiz oranlarıyla orta sınıf ev ve araba alabilecek," diyerek, ekonominin iyileştiğine dair söylemlerde bulundu.

"Enflasyon düşecek, refah artacak"

Mehmet Şimşek’in 2028 yılına kadar görevde kalacağını ve ekonomi politikalarının sonuç vereceğini belirten Kütahyalı, "Bu politikalarla enflasyon muhakkak düşecek, refah seviyesi artacak," dedi. Orta sınıfın 2027-2028 yıllarında tekrar ev ve araba sahibi olabileceğini ifade etti.