Diğer

Platform devam filmiyle geri dönüyor: Platform 2, 4 Ekim’de yayında

24 Eylül 2024 10:37

T24 Video

Netflix'in merakla beklenen devam filmi Platform 2, 4 Ekim’de yayında. Çeşitli suçluların tutulduğu büyük, kule tarzı bir "Dikey Öz Yönetim Merkezi" hapishanesi olan "Platform" dünyasında geçen filmde, gizemli bir liderin dikey hücrelerden oluşan bu acımasız sistemde kendi kanunlarını dayatması ve yeni gelen birinin, şaibeli yiyecek dağıtım yöntemine karşı mücadelesini konu alıyor.

Platform 2, Galder Gaztelu-Urrutia tarafından yönetilen  bir İspanyol hiciv bilim kurgu filmidir. Platform filminin devamı niteliğinde olan filmin başrollerde Milena Smit, Hovik Keuchkerian, Natalia Tena ve Óscar Jaenada yer alıyor.

Serinin ilk filmi olan Platform, Mart 2020'de Netflix'te yayınlandı. Daha sonra, film COVID-19 salgını sırasında popülerlik kazandı ve şirket filmin ilk dört haftasında 56 milyon hane tarafından izlendiğini açıkladı; bu, orijinal filmlerinden biri için şimdiye kadarki en yüksek rakamlardan biriydi.

Filmin 2020'deki başarısından kısa bir süre sonra bir devam filmi hakkında söylentiler çıktı ve Mayıs 2023'te Netflix, Galder Gaztelu-Urrutia'nın yönetmen olarak geri döndüğü, başrollerinde ise Hovik Keuchkerian ve Milena Smit'in yer aldığı Platform 2’nin çekimlerinin başladığını bildirdi.

Kaynak: Netflix / Vikipedi