Haberler

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Nihal Olçok: Parlamenter sistemi tekrar bu kadar net konuşuyor olmak başka bir keyif

13 Aralık 2019 11:56
Candan Yıldız

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 'Gelecek Partisi'nin tanıtım toplantısında T24'e konuşan 15 Temmuz darbe girişiminde AKP’nin kampanya direktörü eski eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Olçok’u kaybeden, Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu Üyesi Nihal Olçok,"Neden Gelecek Partisi?" sorusuna“Gelecek adı üstünde" yanıtını verdi. "Nihal Olçak için 'Gelecek' ne anlama geliyor?" sorusuna ise "Sizin için gelecek ne anlama geliyorsa bende de aynı. Daha iyi, mutlu, müreffeh, huzurlu ve daha önemlisi daha temiz ve daha birlikte… Ayrılmadan ve ayrışmadan. Biz parlamenter sisteme dönüşün arkasındayız. Biz bunları defalarca konuştuk. Davutoğlu’nun söylediği şeyler bizim beraber oluşturduğumuz şeyler” dedi. 

“Davutoğlu’nun isim vermeden AKP’ye yönelik eleştirileri salonda çok alkış aldı. Buna dair yorumunuz nedir? sorusuna Olçok, “Bunlara eleştirel olarak bakmayın aslında. Belki de sadece birinin doğru tanımlamasıdır o. Davutoğlu bugün doğru tanımlamalar yaptı. Ben eleştirel bir cümle duymadım. Bu Türkiye'nin kendi içinde bir şikâyeti zaten. Bundan Türkiye'nin her noktası serzenişte bulunuyor. Siyasette akrabalık bağının bu kadar meşru olduğu hükûmet. Türkiye'nin her kesimi bunlardan rahatsız. Ve Türkiye'de gerçekten parlamenter sistem... Bunu tekrar bu kadar net konuşuyor olmak başka bir keyif ve bunu konuşanların içinde bulunmakta ayrı bir keyif” cevabını verdi.