Diğer

Konser salonundaki kedilerle ilgili Fazıl Say: Tekir klasik müzik konserlerinde orkestralarda çıkar, sarman daha çok caz sever

04 Ekim 2024 15:04

T24 Video

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki “müzik sever kediler” ile ilgili bir diyaloğu paylaştı.

Hayvanseverliğiyle de tanınan Say, 52. İstanbul Müzik Festivali'nde Maria Joao Pires'in Strings Lucern’le 31 Mayıs'ta verdiği konser sırasında yaşanan anların görüntülerini de eklediği paylaşımını “İstanbul’daki ünlü  konser salonumuzdaki kediler, kuliste uyukluyorlar bir kaç ay önce sormuştum, ‘Sahneye çıkarsa ne yapıyorsunuz?’ diye ‘Zaten hep çıkıyorlar alıştık biz’ dedi; ‘tekir var klasik müzik konserlerinde orkestralarda çıkar, sarman daha çok caz sever, caz konserlerinde çıkar, arkada uyuyan siyah beyaz kedimiz de özgün müzik sever’” notuyla yayınladı.

İKSV İstanbul da konseri sahnede dinleyen kedinin fotoğrafını 8 Ağustosta "8 Ağustos Dünya Kediler Günü’nü bu yıl İstanbul Müzik Festivali’nde sürpriz konuğumuzu ağırlayan Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı sahnesinden bir kareyle kutluyoruz. Yaşamın tüm canlıların hakkı olduğuna inanıyor, hep birlikte huzur içinde yaşadığımız bir dünya diliyoruz" ifadeleriyle paylaşmıştı.

 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye