Haberler

Kız Çocukları Davası'nı takip eden DEM Partili Gergerlioğlu: Hâkim “Beni sosyal medyada eleştirmişsiniz” diyerek salondan çıkmamı istedi

Hâkim hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Gergerlioğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a “Böyle bir rezalet oluyor, neredesin?” diye seslendi

24 Eylül 2024 12:36

T24 Video

Kız Çocukları Davası’nın ikinci gününde, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerilim yaşandı. DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya eleştirileri gerekçesiyle hakim tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Kız Çocukları Davası’nın ikinci duruşmasında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Davayı izleyen DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakimin talimatıyla duruşma salonundan çıkarıldı. Gergerlioğlu, mahkeme heyetini sosyal medya üzerinden eleştirmesi nedeniyle bu kararın alındığını belirtti.

"Sessiz sedasız izliyordum"

Gergerlioğlu, duruşma sırasında sessiz bir şekilde izleyici olarak bulunmasına rağmen, hakimin kendisini salondan çıkardığını ifade etti. Gergerlioğlu, “Sessiz sedasız izliyorum. Neden çıkmam gerekiyor?” sorusuna hakimin, “Akşam sosyal medyaya baktım. Beni eleştirmişsiniz” cevabını verdiğini açıkladı.

Salondan çıkarıldıktan sonra bir video paylaşan Gergerlioğlu, yargılamaya yönelik eleştirilerinin hukuki çerçevede olduğunu vurguladı. Gergerlioğlu, “Eleştirmek suç mu? Huzuru bozuyor muyum? Hayır. Bu hukuksuz yargılamayı benim görmemi istemiyorlar” diyerek duruma tepki gösterdi.

Gergerlioğlu ayrıca Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Adalet Sarayı’nın önünde çekim yapan Gergerlioğlu’nun, güvenlik görevlileri tarafından çekim yapması engellenmek istendi; ancak Gergerlioğlu kaydına devam etti.

 

Kız Çocukları Davası

Kız Çocukları Davası, 2023 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturmadır. Bu soruşturma kapsamında, 14'ü lise öğrencisi olmak üzere toplam 53 kişi, "terör" suçlamasıyla gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan kişilerin, birlikte ders çalıştıkları ve sosyal etkinliklere katıldıkları gerekçesiyle FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) ile ilişkilendirildiği belirtilmektedir.

Dava süreci, 23 Eylül 2024'te İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak ilk duruşma ile başlaması planlanan 5 gün sürecek duruşmalarla devam edecektir. Gözaltı süreçleri, avukatsız ifade alınması ve psikolojik baskı iddiaları ile eleştirilmektedir.

 

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?