Haberler

Hazal Kaya, Adını Feriha Koydum'da "bekaret kontrolü" sahnesini neden çekmediğini anlattı

17 Ekim 2024 13:44

T24 Video

Katıldığı bir programda yıllar önce rol aldığı bir dizideki 'bekaret kontrolü' sahnesini neden reddettiğini anlatan oyuncu Hazal Kaya, "Bu sahne bir kızın bedenine yapılan büyük bir şiddeti anlatıyordu ama devamında kız sevgilisinin yanına gidiyordu. Ya bu travmayı doğru şekilde aktaracaktık ya da hiç çekmeyecektik." dedi.

Gain platformunda yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon programının 6284 özel bölümünde Oğuzhan Uğur'a konuk olan oyuncu Hazal Kaya, "Adını Feriha koydum" adlı dizideki 'bekaret kontrolü' sahnesini neden reddettiğini anlattı.

“Rol arkadaşım aslında beni aşağılamak için söylemişti”

Annesi Mor Çatı’nın kurucularından olan Hazal Kaya, bekaret kontrolü sahnesini neden çekmediğiyle ilgili şunları söyledi:

“Seneler önce benim böyle bir anda tırnak içinde kıymete binmemin de mimarı aslında beni aşağılamaya çalışan Hemcins'in bir rol arkadaşımdı. Sene 2012 miydi benim aylarca magazinde paramparça edildiğim ‘Adını Feriha koydum’ bittikten sonra… Rol arkadaşım, ‘Bekaret kontrolü sahnesi vardı oynamak istemedi’ derken bunu aslında benim çok da akıllı bir kadın olmadığım, diziyi ciddiye aldığım gibi bir bir şey, beni aşağılamak için anlattığı bir hikayeydi bu. Ben bile unutmuştum böyle bir şey yaptığımı ‘Çok da akıllı bir kızcağız değil işte. Bu insanların Feriha gibi karakterlerin başına işte gerçek hayatta tırnak içinde geliyor bunlar. Ama o işte oynamak istemedi’ filan gibi… Orada aslında ben şunu yapmaya çalışmıştım; keşke o sahneyi çekseydik ve gerçekten Feriha karakterinin başına, neredeyse tecavüz kadar sert bir deneyim olan bu bekaret kontrolü sahnesi yaşansaydı, biz de kızın ne kadar perişan olduğunu izleyebilseydik.”

"Anlatacaksak anlatalım; anlatmayacaksak, hiç çekmeyelim sahneyi" 

“Devamı öyle gelmiyordu sahnenin. Devamında sevgisinin yanına gidiyordu. Ben de ‘kadın bedenine ne kadar büyük bir şiddet uygulandığını neden anlatmıyoruz. Anlatacaksak anlatalım. Anlatmayacaksak, manitasının yanına gidecekse o zaman hiç çekmeyelim böyle bir sahneyi. Karşı çıksın devam edelim’ gibi bir yerden ifade etmiştim derdimi. Ama görüyorum ki bu evet bazı sahneler gerçekten sonu başı düşünmeden tasarlanıyor. Bazen edilen laf nereye gidiyor bilinmiyor evet. Ama çoğu zaman da hikayeleri anlatma biçimimize artık bir sansür haline geldi, benim bu hareketim örnek gösterilerek ‘Hazal böyle yapmıştı, siz niye yapmadınız’ diye. Halbuki orada hikayenin anlatılabilmesi için bazen olanca sertliğiyle o sahneyi izlememiz gerekiyor. Devamında karakterlerin hayatından ne tür yansımaları oluyor görebilmek adına."

Hazal Kaya kimdir?

1 Ekim 1990 tarihinde Gaziantepli bir ailenin kızı olarak Konya'da doğan Hazal Kaya, ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulunda, liseyi İstanbul İtalyan Lisesinde okumuştur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir. Annesi ve babası avukat olan Hazal Kaya, İstanbul, Balat’ta büyüdü. 

Lise öğrencisi olarak eğitim hayatına devam ederken Cola Turka’nın reklam yüzü oldu. 2006 yılında Acemi Cadı dizisinde 46. bölümde konuk oyuncu olarak yer aldı. "Pelin" karakterini oynadı. 2007 yılında lise 2. sınıftayken ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynadı. 2008-2010 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde "Nihal Ziyagil"i canlandırmıştır. Oynadığı ilk film ise 2011 yılında gösterime giren Selçuk Aydemir’in yapımını üstlendiği Çalgı Çengi filmidir. 14 Ocak 2011 tarihinde Show TV'de yayımlanmaya başlayan Adını Feriha Koydum adlı dizide "Feriha Yılmaz Sarrafoğlu" karakterini canlandırdı. Birçok kategoride 2014'ün en önemli isimlerini seçen ichaps'te sanatçılar kategorisinde uluslararası mükemmellik madalyası alarak "dünyanın en etkili isimleri" arasında yer aldı. Türkçeyle birlikte İngilizce, İtalyanca ve Almanca dillerini de konuşabiliyor.

Kaynak: Vikipedi