Haberler

Gebze’deki hayvan katliamının görüntüleri ortaya çıktı

11 Ekim 2024 17:13

T24 Video

Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin önünde gerçekleşen katliama dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Videoda, bir ekibin hayvanlara iğne vurduğu, diğer ekibin ise poşetlere koyarak çöp konteynerine attığı anlar kaydedildi. Görüntüler, hayvanseverlerin büyük tepkisine yol açarken, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Çöpten çıkan vahşet

Hayvan hakları savunucularının açıklamasına göre, öldürülen hayvanların bir kısmı hâlâ can çekişiyordu. Savunucular, öldürülen hayvanların sağlıklı olduklarını ve haftalık beslenme günlerinde alanda olduklarını belirtti. Görüntülerde, bir ekibin hayvanlara iğne yaparken, diğer ekip ise torbalara koyarak çöpe attığı görülüyor.

Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Kocaeli Valiliği, olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Hayvan hakları örgütleri ise sorumluların cezalandırılmasını ve benzer katliamların yaşanmaması için barınağın kapatılmasını talep ediyor.

“Anestezik ilaçlarla yavaş yavaş öldürüldüler”

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Semra Çelikkaya, hayvanların öldürülmesinde kullanılan ilaçların “Keta-Control” isimli bir anestezik olduğunu ve hayvanların acı içinde öldüğünü açıkladı. Haytap Hayvan Hakları Federasyonu da olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Siyasi tepkiler büyüyor

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, olayla ilgili olarak Gebze Belediye Başkanı’nı açıklama yapmaya davet etti ve yaşananları “vahşet” olarak nitelendirdi.

TIKLAYIN| | Gebze Belediyesi'nden hayvan katliamına ilişkin açıklama!

TIKLAYIN| "Yasadan cesaret aldılar"; AKP'li Gebze Belediyesi'ne ait barınakta hayvanlar katledildi!

TIKLAYIN | Gebze'de katliam var! Rehabilitasyon merkezinin çöp konteynerlerinde, henüz bedenleri sıcak yüzlerce ölü hayvan bulundu