Haberler

Gaziantep'teki kazadan dakikalar öncesine ait olay yeri görüntüleri ortaya çıktı

22 Ağustos 2022 09:20

Gaziantep'teki kazadan dakikalar önce olay yerinin görüntüleri ortaya çıktı. İtfaiye, sağlık ve basın araçlarının yol kenarında park ettiği anlar yoldan geçen bir aracın kamerasına yansıdı. O görüntüleri Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından ilk kazadan sonraki bir araç kamerasına yansıyan görüntüleri paylaştı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale eden ekiplere ve İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan yolcu otobüsü çarptı. Kazada aralarında 3 sağlık ve 3 itfaiye görevlisi ile 2 basın mensubunun bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti, 8'i ağır 31 kişi yaralandı.
Kazadan dakikalar önce olay yeri görüntüleri ortaya çıktı

İlk kazanın ardından olay yerine sevk edilen sağlık, itfaiye ve basın mensupları şarampole devrilen aracın içindekilere yardım ettiği görüntüler yoldan geçen bir aracın kamerasına yansıdı. Bu görüntülerin çekilmesinden dakikalar sonra arkadan gelen bir yolcu otobüsü devrilerek kurtarma ekiplerine çarptı.

Vali Gül sosyal medyadan o görüntüleri paylaştı

Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından ilk kazadan sonraki bir araç kamerasına yansıyan görüntüleri paylaştı. Vali Gül, görüntülerde kurtarma ekiplerinin emniyet şeridinde beklediğini ve emniyet dubalarının gözüktüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep-Nizip otoyolundaki kazada yeni görüntüler ortaya çıktı. Birinci kazadan sonra, ikinci kazadan önce çekildiği anlaşılan görüntülerde; kurtarma ekipleri emniyet şeridinde bekliyor ve emniyet dubaları yan tarafta açık şekilde görünüyor. Gündüz gözüyle üç şeritli yol.

Birinci kazadaki araç tek taraflı kaza yaparak şarampole yuvarlanmıştır. Otoyolda, kaza yapıp bekleyen bir araç bulunmamaktadır. Kurtarma ekipleri emniyet şeridinde beklerken, yaklaşık 300 m geriden zikzak çizip ve 100 m kala yan yatıp kayarak gelen otobüsün altında kalmıştır."

Sürücünün ilk ifadesi

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu süren otobüs şoförü, seyir sırasında 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü belirterek, "Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

Tutuklandı

Kazada yaralanan otobüs şoförü A.M, Nizip Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından sorgu için İlçe Jandarma Komutanlığına gönderildi. Şoför A.M, daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlı, nöbetçi hakimlikçe "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

TIKLAYIN | Gaziantep'te zincirleme kaza: 15 kişi yaşamını yitirdi

TIKLAYIN | Gaziantep'te zincirleme kaza: 16 kişi yaşamını yitirdi

TIKLAYIN | Gaziantep’teki trafik kazasında ölenler için tören düzenlendi

TIKLAYIN | Gaziantep'te 15 kişinin öldüğü kazada otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı

TIKLAYIN | Soylu'dan Mardin ve Gaziantep kazaları hakkında açıklama: Eksik görürsek bedelini ödetiriz

TIKLAYIN | Bakan Bozdağ duyurdu: Gaziantep'teki kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı