Haberler

Fernas Madencilik işçileri eylemde | Polis önce “Kimseyi ters kelepçeyle gözaltına almıyoruz” dedi sonra ters kelepçe yapıldı!

17 Eylül 2024 12:44

T24 Video

AKP Batman Milletvekili Ferhan Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik önünde açıklama yapmak isteyen maden işçileri polis tarafından ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. Bu sırada madencilerden biri “Madenciler ter kelepçeyle gözaltına alınıyor, görün” diye isyan etti. Bir muhabir canlı yayında yaşananları aktardığı sırada ise polislerden birinin “Kimseyi ters kelepçeyle gözaltına almıyoruz” dediği duyuldu. Polisin bu sözleri ardından ise bir madenciye ters kelepçe yapılma anları kameraya yansıdı.

Gaziantep ve Soma'da haklarını almak için günlerdir direnen Akcanlar Tekstil ve Fernas Madencilik işçileri, bugün Fernas Madencilik önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak işçiler polis engeliyle karşılaştı. Kendi güvenlikleri için açıklama yapmalarına izin verilmediği belirtilen işçiler bu sefer de birkaç metre ötede açıklama yapmak istedi ancak yine polis engeliyle karşılaştı. Yaşanan gerginlik ardından maden işçileri polis tarafından ters kelepçe yapılarak  gözaltına alınırken bir işçi de  holding önündeki elektrik direğine tırmandı.

TIKLAYIN - Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde eylem yapmak isteyen işçilere gözaltı!

 


Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?