Haberler

Fatih Altaylı: Selahattin Demirtaş'ın hapiste yatmasının PKK'nın kurucularınını istediği ve Öcalan'ın desteğiyle olduğu kanaatindeyim"

17 Ekim 2024 16:04

T24 Video

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün YouTube kanalında yayınladığı “Hepsini siz yaptınız!” Başlıklı günlük yorumunda Selahattein Demirtaş’ın cezaevinde olmasıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Altaylı, "Selahattin Demirtaş'ın hapiste yatmasını isteyenin PKK'nın kurucuları ve Öcalan'ın desteğiyle olduğu kanaatindeyim" dedi.

Altaylı, PKK kurucu kadrolarının Demirtaş’tan nefret ettiğini iddia ettiği videoda şunları söyledi:

“Açıkçısı, şunu da söylemekten hiç kocum diyorum. Demirtaş'ın, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde olmasının PKK'nın Kandil’in ve İmralı'nın, yani PKK'nın kurucu kadroları, Murat Karayılan'lar şunlar bunların isteği ve İmralı’da yatmakta Abdullah Öcalan’ın da desteğiyle olduğu kanaatindeyim. Çünkü bunların tamamı Selahattin Demirtaş'tan bir manada nefret ediyorlardı. Çok net, bunlara bakışıydı. ‘Selahattin kim ya? Dağa mı çıkmış? Biz bu işe ömrümüzü vakfettik. Dağlarda hayat geçirdik. Bilmem ne yaptık, cezaevlerinde yattık. Selahattin kim ya? Dün çıktı ne oluyor?’ Selahattin Demirtaş'ın popülaritesi PKK'yı rahatsız etti. PKK'nın o eski kaşar kadrosunu rahatsız etti. O yüzden de bence onun içeride olmasından PKK'nın eski kaşarları hiç rahatsız değiller, hatta memnunlar”