Haberler

Fatih Altaylı: Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı hakkında net konuşması lazım

25 Eylül 2024 15:50

T24 Video

Fatih Altaylı, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda net konuşması gerektiğini belirterek “O da belki bu kaotik ortamdan biraz da besleniyor, biraz da oradan keyif alıyor, bilmiyorum ama çıkıp konuşması lazım” dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı YouTube kanalında yayınladığı “Fatih Altaylı yorumluyor” programının "Rant siyaseti ve ekonomik kriz!başlıklı bugünkü bölümde, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı konusunda açık konuşması gerektiğini belirtti. Altaylı programda şunları söyledi:

“Mansur Yavaş'ın çıkıp doğru düzgün bir açıklamayla; çünkü hepimiz biliyoruz ki Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı'nın konusunda arzulu, Ekrem İmamoğlu da arzulu ve bu ikisinden birisi muhtemelen (Cumhuriyet) Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olacak. Eğer Ekrem İmamoğlu'na bir yasak gelmezse;  yasak gelirse zaten Mansur Yavaş büyük anlamda aday olacaktır. Mansur Yavaş çıkıp da ‘kardeşim şu tariheye kadar benim herhangi…’ Yani çok net konuları geçiştirecek şekilde değil,  öyleydi, öyle değil. Ben şunu diyorum, arada derede falan konuşmalar değil. Çıkıp çok net herkesi susturacak bir şekilde, çok açık bir şekilde anlatması lazım. ‘Evet ben de istiyorum ama partimizin kararına saygılıyız’, ‘Partimiz o kararı alırsa ben adayımızın arkası durmaya devam edeceğim’, ‘Cumhurbaşkanı yarışında parti içerisinde ben de varım, son ana kadar mücadele edeceğim’… Yani açık konuşmalı. Ben her zaman açıklıkta fayda görmüşüm. Siyasette de başka yerde de. O yüzden Mansur Yavaş bu dedikoduları sana erdirecek net konuşmayı çıkıp bir yerde yapmalı. Yani Mansur Yavaş bunları sonra erdirebilir. Ama o da belki bu kaotik ortamdan biraz da besleniyor, biraz da oradan keyif alıyor, bilmiyorum ama çıkıp konuşması lazım.”

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?