Haberler

EMEP'li Sevda Karaca'dan Ali Yerlikaya'ya: Sizin göreviniz ilkel intikam duygularını okşamak mı, yoksa bu suçların önüne geçmek mi?

23 Eylül 2024 19:49

T24 Video

EMEP Partisi Milletvekili Sevda Karaca, Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden şüphelinin tutuklanma görüntülerine ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya' ya yönelik "Suç makinesine dönüştürülmüş19 yaşındaki katilin işkence edildiği görüntüleri servis ediyor ve aslında toplumsal öfkeyi linç duygusuna kanalize ediyor. Hem sorumluluğunun üstünü örtüyor hem de toplumun esas sorumluları konuşmasının önüne geçecek bir biçimde ilkel duyguları okşuyor." ifadelerini kullandı.

Karaca sosyal medyada yayınladığı videolu paylaşımdan Yerlikaya yönelik, 18 yaş altındaki çocukların suça karışma oranlarının artışına dikkat çekerek, "Bu toplumsal çürümeyi kim yarattı?" sorusunu sordu.

Karaca, suçun önlenmesi ve suça karışan çocukların rehabilitasyonu için devletin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Uyuşturucu bağımlılığının önlenmesi, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerle çocukların korunmasının önemine değinen Karaca, mevcut iktidarın bu konulardaki yetersizliğini eleştirdi.

Katilin, polisler tarafından işkence edildiği iddialarını gündeme getirerek, "Bu durum toplumsal öfkeyi linç duygusuna kanalize ediyor," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Hakkari'de uyuşturucu ve fuhuş çeteleriyle ilişkili savcıların göz ardı edildiğini belirten Karaca, gazeteci Rabia Önver'in evine yapılan baskının bu durumu gözler önüne serdiğini söyledi. Önver'in delil niteliğindeki materyallerine el konulduğunu ve kendisi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını hatırlatan Karaca, gerçeklerin konuşulmasının engellendiğini ifade etti.

Karaca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yönelik şu ifadeleri kullandı: "Sizin göreviniz ilkel intikam duygularını okşamak mı, yoksa bu suçların önüne geçmek mi? Siz önce iktidarınızın çocukları suç makinesine dönüştüren devlet gözetiminde semiren, uyuşturucu, silah, fuhuş istismar çetelerini neden engellemediğini hesabını verin."

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?