Haberler

Emekli oldu, evini müze yaptı

19 Ağustos 2019 14:21

Emekli polis memuru Erdal Ertuğrul, Yozgat’ın Aydıncık ilçesi Ağıllı köyünde biriktirdiği antika eşyalar ile evini müzeye çevirdi. 

Evinin bahçesini bir müze gibi dizayn eden Ertuğrul, çoğunluğu bir asra dayanan eşyaları Haceş Müze Evi adını verdiği mekanda sergiliyor. İçinde birbirinden değerli eşyaların bulunduğu müze evi, görenleri de şaşırtıyor. 


Polislik mesleğinden emekli olduktan sonra köyüne gelerek müze evi kurduğunu ve vaktinin tamamını burada geçirdiğini söyleyen Erdal Ertuğrul, “Emniyet teşkilatında olay yeri incelemede 23 yılımı tamamladıktan sonra köyümüzü çok sevdiğimiz için şehir hayatı da sıkmaya başlayınca köye dönüş yaptım. Emekli olduktan sonra köyümüzde de böyle bir şeylerin olmasını istedim. Eskiye dönük kullanılmış eşyaları, objeleri çok seviyorum. Böyle bir şeyin olmasını da istedim. İlk başlarda birkaç tane eser vardı, zamanla gelen gidenler oldu. Sağ olsunlar eski eşyalarını bize getirdiler. O sayede bu hali aldı. Burada bini geçkin parça var. Bu işi 7 yıldır yapıyorum. Hemen hemen buradaki malzemelerin yüzde 80’i bir asrı geçkin. En eski olarak ağaçtan yapılma ambar var. Yayıklar var, yağ külekleri, pres makinesi, radyo, kasetçalar, bardak, sandık, orak, silahlar, mavzerimiz var” dedi.