Haberler

CHP’nin Adalet Bakanlığı’na protesto yürüyüşüne binlerce kişi katıldı

20 Mart 2025 00:04
Özgür Zeren

CHP Ankara il teşkilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye başkanlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için Adalet Bakanlığı’na bir protesto yürüyüşü yaptı.

Eylemin ilk çağrısını TBMM’den CHP’ye yürüyen milletvekilleri yaptı. Binlerce kişi protesto yürüyüşüne katılmak için Güvenpark’a bakan CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplandı.

Eyleme Halkevleri, TİP, EMEP, DEM Perti, Sol Parti, TMMOB ve öğrenci dernekleri destek verdi.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un yanıda protesto yürüyüşüne CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Kocaeli Milletvekili Özgür Yıldızlı, Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Hatay Milletvekili Servet Muğlalıoğlu, Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı katıldı.

CHP’liler gözaltılar sona erip Ekrem İmamoğlu serbest kalıncaya kadar her gün farklı noktalarda eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.