Haberler

AP milletvekili, Türkiye'deki gazetecilere kürsüden Türkçe mesaj yolladı: Haksız yere mahkûm edilen gazeteciler, sizi unutmadık!

10 Ekim 2024 00:57

T24 Video

DW Türkçe İstanbul Koordinatörü Bülent Mumay'ın aldığı hapis cezası, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) bu akşam tüm grupların ortak önergesiyle kınandı. Genel Kurul’da söz alan AP milletvekillerinden biri, konuşmasının sonunda Türkçe olarak, "Haksız yere mahkum edilen gazeteciler, sizi unutmadık ve yayınınızdayız" dedi.

Ne olmuştu?

Mumay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) metro kredisine haciz koyduran Met-Gün İnşaat'ın kendi ile ilgili haberlere gönderdiği erişim engeli kararını açık bir şekilde yayınladığı için Mayıs 2023'te hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nin, İBB parasına haciz konulduğuna dair çok sayıda medya organında çıkan haberi erişim engeli kararına karşın silmediği gerekçesiyle, Met-Gün Şirketi yetkilisi Halis Ezer'in şikayeti sonucu "kişisel verileri yayma" suçu işlediği kararı verilen Mumay 1 yıl 8 ay ertelemeli hapse mahkum edilmişti. Mumay'ın hakkındaki hapis cezası ile ilgili istinaf başvurusu, ilgili mahkeme tarafından reddedilmişti.

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'