38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin Büyükçekmece'deki alanında açtı.
Onur yazarı olarak Adnan Özyalçıner'in belirlendiği ve 10 Kasım'a kadar "Edebiyatımızda 50 Kuşağı" konusu çerçevesinde düzenlenecek olan fuarda T24'e konuşan oyuncu ve 'Haşırt Dı Bilekbord' ile 'Keş On Dı Teybıl' kitaplarının yazarı Zafer Algöz, fuara olan ilgiden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Ülkenin gelişmesi adına okur-yazar oranının artması gerektiğini vurgulayan Algöz, devletin özellikle gençler ve öğrenciler için kitap fiyatlarını ucuzlatmak adına politikalar uygulaması gerektiğini söyledi.
Cem Yılmaz'ın vizyona giren ve iki filmden oluşan seri filmi 'Karakomik Filmler'e yönelik eleştiriler hakkında da konuşan Algöz, "Bence ikisi de Türkiye'de daha önce örneği yapılmamış, birbirinden komik filmler. Şu ana kadar bana kötü bir eleştiri de bulunan olmadı. Tam aksine daha önce yapılmayan ve Türk sinemasına ön ayak olan bir iş olduğu için teşekkür ettiler" ifadelerini kullandı.
T24'e konuşan diğer bir isim yazar Can Yılmaz da fuara olan ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getirirken sözlerine "Bu bizim gibi az kitap okuyan toplumlar için çok iyi. İnşallah bu alınan kitaplar raflarda bekletmek yerine okunuyordur. Ne kadar çok kitap okursak iyi bir toplum olma yolunda ilerleriz" şeklinde devam etti.
Gazeteci ve yazar Zeynep Oral, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın konusunun "Edebiyatımızda 50 Kuşağı" vurgu yaparak 1950'li yılların, sanatın tüm alanları açısından 'Altın Çağ' olduğunu söyledi.
'İnadım İnat' kitabını yazan teknik direktör Yılmaz Vural ise üç yıl üst üste fuara geldiğini hatırlatarak insanlar ile konuşmak ve iç içe olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Kendi hayatını anlattığı 'İnadım İnat' kitabını yazmasında Sunay Akın'ın etkisi ve rolü olduğunu vurgulayan Vural, "Gelecek nesillere ışık tutabilirse ne mutlu bize" sözleriyle konuşmasını bitirdi.