T24 Dış Haberler
Yiyeceklerin tadını daha tuzlu hale getiren elektronik kaşık Japonya'da satışa çıktı.
Plastik ve metalden yapılan kaşık, insanları daha sağlıklı beslenmeye teşvik etmek için tuz alımını azaltmakta zorlanan insanlara yönelik olarak tasarlandı.
Elektronik kaşık, sodyum iyonu moleküllerini dil üzerinde yoğunlaştırmak için cihazın ucundan zayıf bir elektrik akımı geçirerek çalışıyor.
Aşırı sodyum tüketimi artan yüksek tansiyon, felç ve diğer ciddi vakalarla ilişkilendiriliyor.
Japon üretim firması, kaşığın yiyecekte algılanan tuz hissiyatını bir buçuk kat artırdığını öne sürdü. Şirket, ayrıca kullanıcıların tercih ettikleri yoğunluğu dört farklı seviyede seçebileceğini belirtti.
Meiji Üniversitesi profesörü Homei Miyashita ile geliştirilen kaşık, Nobel Beslenme Ödülü kazandı.
60 gram ağırlığındaki kaşık, şarj edilebilir bir lityum pille çalışıyor.