Gündem

Yeni Şafak yazarı: Terör örgütü yatağı twitter!

"Twitter’ın, terör örgütü PKK/YPG’nin maşalığını yaptığı ortaya çıktı"

22 Aralık 2022 09:19

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, platformun yeni sahibi Elon Musk’un desteği ile yayımlanan ifşa dosyalarında twitter’ın bir, “devlet gibi” davranarak demokrasiye karşı dijital faşizm uygulamalarını devreye aldığının ortaya çıktığını yazdı. 

Çelik, twitter’ın Haziran 2020'de Türkiye’de 7 binden fazla hesabı kapattığını, bu hesaplarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla açılan, "sahte" hesaplar olduğu ve bu hesapların tek bir merkezden yönetildiği iddiasının gündeme geldiğini hatırlattı.

Çelik, “Terör örgütü yatağı twitter!”başlıklı yazısına şöyle devam etti:

“Yeni ortaya çıkan ifşa dosyalarında, twitter’ın terör örgütü PKK/YPG’nin maşalığını yaptığı da ortaya çıktı. Gazeteci Lee Fang’ın Elon Musk’ın da destekleriyle yayınladığı, ‘Twitter Dosyaları’nın 8’inci bölümünde, twitter’ın Pentagon’un gizli çevrimiçi Psikolojik Operasyonlar Birimi’ne yardım ettiğinin yazışmaları ortaya çıktı. Pentagon Suriye’nin kuzeyine konuşlandırdığı terör örgütü PKK/YPG’ye konvoylar halinde silah gönderirken, twitter da örgüt propagandasını yapan hesapları korumaya almış. Bu koruma hatta ön açmanın boyutlarını ise bilmiyoruz. Ancak twitter’ın, 'kara' ve 'beyaz' listeler oluşturduğunu ve özel muameleye tabi hesapların buna göre kategorilendirildiğinden artık haberdarız. Dahası bu hesapların aldıkları etkileşimlerin, içeriklerin yayılma hızlarının arkasındaki, 'görünmez güç' de ete kemiğe büründü artık. PKK’ya silah, mühimmat, araç ve lojistik malzemelerle yüklü bin 500’e yakın TIR gönderen Amerika’nın, aynı terör örgütlerini sosyal medyada korumaya alması bilgisayar faresinin imlecini ilgili sekmenin üzerine getirip tıklaması kadar kolaymış demek ki. Bu durumda twitter’ın benzer imtiyazı hatta daha fazlasını FETÖ’ye de sağlamadığını artık hiç kimse iddia edemez. Konu FETÖ ise, sadece hesaplara imtiyaz değil örgüt mensuplarının twitter yönetiminin değişik kademelerinde istihdam edildikleri de ortaya çıkabilir. Bekleyip göreceğiz, çünkü Elon Musk cephesi, twitter’ın 16 yıllık geçmişinden ifşalara devam ediyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın