Gündem

Yeni Şafak yazarı Kaplan: Demokrasi, yolsuzlukları, haksızlıkları, zorbalıkları en iyi, en ayartıcı yollarla örtbas etme, pekiştirme ve meşrûlaştırma rejimi!

"Medyalar çağımızın afyonu, Aristo gerilimini, Marx husûmetini, Freud narkozunu! veriyorlar"

25 Ocak 2021 12:03

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, "Demokrasi, yolsuzlukları, haksızlıkları, zorbalıkları en iyi, en ayartıcı yollarla örtbas etme, pekiştirme ve meşrûlaştırma rejimi!" görüşünü savundu. 

Kaplan yazısında, "Medyacılar, aynı anda Aristo’yu, Marx’ı ve Freud’ü harekete geçirerek kitleleri dolmuşa bindiriyor, ayartıyor, kitlelerin zihnine tecavüz ediyorlar!Önce Aristocu dram geleneği ile iyiler ve kötüler icat ediyorlar! Ardından Marx’ı devreye girdirerek iyileri 'seküler İsa', kötüleri de Deccal’le  özdeşleştiriyorlar ve 'gelecek cenneti' vadediyorlar! Kötüleri şeytanlaştırarak, bir numaralı halk düşmanı yaparak cehennemden kaçış için zemini oluşturuyorlar. Son hamleyi Freud’la yapıyorlar: İnsanları kitleye, sürüye dönüştürerek estetize edilmiş yöntemlerle ayartıyorlar! Medyalar çağımızın afyonu! Veriyorlar Aristo gerilimini! Veriyorlar Marx husûmetini! Veriyorlar Freud narkozunu!" düşüncesini dile getirdi.

Kaplan, "Kitlelerin algıları şekillendiriliyor, zihinleri teslim alınıyor, böylelikle algı aklı çarmıha geriyor! Tercih, irade, seçim sırra kadem basıyor, kitleler kütle gibi üretilen imaja göre mührü basıyor istetilen yere! O yuvarlak dairenin içine! Demokrasi, büyük bir yalanın adı! Ve büyük bir talan mekanizması! Hırsızın hırsızlığını gizleyerek hırsızı deşifre edeni suçlu gösterme mekanizması, hırsızın aklanması ve dünyanın kralı olması!Demokrasi, imaj imparatorluğunun insan aklı ve tercihleri üzerindeki zaferi!Demokrasi, yolsuzlukları, haksızlıkları, zorbalıkları en iyi, en ayartıcı yollarla örtbas etme, pekiştirme ve meşrûlaştırma rejimi! Demokrasi bir oyun! Demokrasi oynanan bir oyun değil! Demokrasi oyunuyla oynanarak oyun kurulan bir oyun!" ifadesini kullandı.