Gündem

Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü: Sendika başkanlarının memur aidatlarıyla lüks makam araçları kullanmasına ciddi tepki var

"İşin en tuhaf tarafı sol sendikaların daha mütevazı olmalarıdır. Bunların başkanlarına verdikleri maaşların da son derece mütevazı olması üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur"

23 Eylül 2024 07:11

T24 Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü, "Kamu personeli, sendika başkanlarının lüks araç kullanmasından rahatsız" başlıklı yazısında sosyal medya hesabından yaptığı ankette sendika başkanlarının lüks makam araçları kullanmasına yönelik memur sendikalarında ciddi tepki olduğunu kaleme aldı. Ankette "Sendika başkanlarının memur aidatlarıyla elde edilen sendika gelirlerinin lüks makam araçlarında kullanılmasını doğru buluyor musunuz?" diye sorduğunu ifade eden Ünlü, "Sendika başkanlarının lüks araç kullanmasına üyelerinin tepki verdiğini bilmemeleri mümkün değildir. Ancak üyelerin tepki vermesinin çok da umurlarında olmadığı anlaşılıyor. Memurun geçim sıkıntısı ve ciddi sorunları varmış doğrusu pek de umursanmıyor. Aksi takdirde davranış kalıpları değişirdi," dedi.

Sol sendikaların daha mütevazı olmalarını tuhaf karşılayan Ünlü, şunları kaydetti:

"Memurların ciddi bir geçim sıkıntısı içinde olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bu nedenle de sendika başkanlarının üyelerin aidatlarından elde ettikleri gelirlerden yaptıkları harcamalarda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ama ben seçimle geldim, seçimlere kadar istediğimi yapar, delegelerden başka da kimseye hesap vermem denirse ona da yapacak bir şeyimiz olamaz."

"İşin en tuhaf tarafı, sol sendikaların daha mütevazı olmaları"

"Bu arada harcamalarında son derece mütevazı olanlar da yok değil. İşin en tuhaf tarafı ise sol sendikaların daha mütevazı olmalarıdır. Bunların başkanlarına verdikleri maaşların da son derece mütevazı olması üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur.

Daha önce yaptığımız başka bir ankette de sendikalara karşı ciddi bir tepki ortaya çıkmıştı. Bazen algı olgunun yerine geçebilmektedir. Ancak ateş olmayan yerden de duman çıkmaz diye düşünmek gerekiyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?