Gündem

Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi; uzman öğretmenlik sınav yerleri belli oldu

Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi yerleri açıklandı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek Uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili detaylar merak edildi. Yayımlanmasının ardından uzman öğretmenlik sınav yerleri gündem oldu. İşte, İşte, uzman öğretmenlik sınav giriş yerleri belgesi sorgulama ekranı

15 Kasım 2022 11:33

Uzman öğretmenlik sınav giriş yerleri belgesi sorgulama ekranı, 14 Kasım 2022 tarihinde erişime açıldı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek Uzman öğretmenlik sınavı için geri sayım başladı. 100 puan üzerinden 70 puan alanların başarılı sayılacağı sınavın sonuçlarının tarihi de açıklandı. İşte, Uzman öğretmenlik sınav giriş yerleri belgesi sorgulama ekranı:

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamakları kıalvuzu yayımlanmıştı. Kılavuza göre uzman ve başöğretmenlik sınavı 19 Kasım günü uygulanacak. Sınavda saat 10.00'da başlayacak ve 100 soru sorulacak.

Uzman öğretmenlik sınav giriş yerleri açıklandı

Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi 14 Kasım Pazartesi günü www.meb.gov.tr adresinden yayımlandı. Sınav giriş belgesinin yayınlanmasının ardından sınav giriş yerleri de belli oldu.

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Uzman ve baş öğretmenlik sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde  http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden erişime sunulacak.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru şartları neler?

Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan eğitim kurulu kararıyla belirlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'na yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dâhil öğretmenlikte on yıl hizmeti bulunan öğretmenlerin, Başöğretmenlik Eğitim Programı'na ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenlerin başvuruda bulunabilecekleri öngörüldü.

Uzman ve başöğretmen unvanları için başvuruda bulunacak öğretmenlerde/uzman öğretmenlerde aranan şartlardan biri olan mesleki gelişim çalışmaları, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan tüm branş/alan öğretmenlerinin her bir alandaki görevlerden en az birini yapabilecekleri şekilde "Eğitim Öğretim ve Rehberlik Çalışmaları, Yönetime Katılım ve Araştırma ile Geliştirme Çalışmaları" olmak üzere üç çalışma alanı olarak belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerden uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için başvuruda bulunacakların üç çalışma alanı olarak belirlenen mesleki gelişim çalışmalarını tamamlayabilmeleri için çalışma alanlarının en az ikisinden birer çalışma yapmaları gerekiyor.

ÖĞRETMENLİK KARİYER BASAMAKLARI SINAVI GİRİŞ BELGESİ