Gündem

Ümit Özdağ: Açılan davalar yetmezmiş gibi şimdi de kumpas çabaları, polis sorguları olduğunu duyuyorum

17 Mart 2025 06:58

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 55 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Hakkındaki suçlamalara dair henüz bir iddianame yazılmayan Özdağ, cezaevinden gönderdiği mektubunda, “Açılan davalar yetmezmiş gibi şimdi de kumpas çabaları, polis sorguları olduğunu duyuyorum” dedi.

Kardeşi Hilal Özdağ’ın iki gün önce paylaştığı fotoğraflarda Özdağ’ın önemli ölçüde kilo kaybettiği dikkat çekerken, gönderdiği mektubunda 10 yıllardır Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı psikolojik savaş yürütenlerin hâlâ el üstünde tutulduğunu, buna karşın ülkenin birliği için mücadele eden kendisinin ise haksız yere tek kişilik hücrede tutulduğunu ifade etti.

"Adalet çökmüş durumda" diyen Özdağ, sadece açılan davaların yeterli olmadığını, polis sorguları ve kumpas çabalarının da devrede olduğunu belirtti.

Özdağ, özellikle açılım süreci başladığında “Bu süreci baltalayacağım” diye açıklama yapan Özdağ, Sözcü’ye verdiği söyleşide de PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye’deki uzantısını koruyup meşrulaştırmak için PKK’yı gözden çıkardığını, ilk açılımdaki tuzağa düşüldüğünü ifade etmişti.

 


“Maddenin doğasının algılarımızla çelişiyor gibi görünmesi insanları rahatsız ediyor”