Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, "Her yerde pahalılık sopasını yiyoruz ama yememiş gibi devam ediyoruz" yorumunu yaptı.
Selek yazısında, "AK Parti'nin iktidara geldiği yıllarda o dönem Hürriyet'te yazan Serdar Turgut, "Öteki Türkiye" diye bir kavram atmıştı ortaya. Kavram o kadar tuttu ki sonra kitabı yazıldı, filmi çekildi.
Hatta AK Parti'nin kuruluşundaki sloganı oldu, 'Yeni oluşum ‘Öteki Türkiye’nin sesi olacak' haberleri yapıldı. Nitekim 2001 krizinin örselediği, anlaşılmayan, görülmeyen, önemsenmeyen o öteki kesim, AK Parti'yi tek başına iktidara taşıdı. O devrin adını koyan Serdar Turgut, bu sıralar Habertürk'teki köşesinde bu devrin adını koymaya çalışıyor. Gittiği bir alışveriş merkezinde bir sandviç bir kahveye 40 lira istemişler, o da tepki için masadan kalkmış." ifadesini kullandı.
Selek şunları kaydetti:
"Şöyle diyor Turgut: "Sonra gördüm ki benim dışımda bu tür kaygıyı taşıyan kimse yok. Kahve siparişi vermek için sıraya girmiş müşterilerin uzunluğu büyük kriz döneminde Amerika’da dağıtılan bedava çorba merkezlerindeki aç insan kuyruğu kadar fazlaydı. Kıyafet dükkânının içi de alışverişe çıkmış neşeli insanlarla tıklım tıklımdı. Ekonomik krizin etkilerini sadece ben mi yaşıyorum diye bir paranoyam var. Ekranda durmadan fiyatlardan şikâyet eden ve aç olduklarını söyleyen insanları bir türlü neden bulabilmeyi başaramadığımı açıklamak için araştırmacı gazetecilik yetersizliğim dışında tutarlı bir açıklamam bulunmuyor..."
Aslında yazar yalnız değil, hepimiz bir Serdar Turgut'uz... Girdiğimiz markette, gittiğimiz benzin istasyonunda, manavda, çarşıda, pazarda, berberde... Her yerde pahalılık sopasını yiyoruz... Ama yememiş gibi devam ediyoruz."