Gündem

Türkiye 2024'ü böyle karşıladı

Bir yılı daha geride bırakan Türkiye, 2024 yılına "Merhaba" dedi. Yılın ilk dakikaları birçok şehirde her yıl olduğu gibi bu yıl da sevinçle karşılandı. Ancak bu yıl kutlamalara ekonomik krizin de gölgesi yansıdı

01 Ocak 2024 00:00

T24 Haber Merkezi

Türkiye, 2024 yılına girdiği dakikalarda coşku dolu anlar yaşandı. Birçok şehirde meydanlar doldu, etkinlikler düzenlendi.

Saatlerin 00.00'ı göstermesiyle, yeni yıl birçok kentte ıslıklar ve alkışlar eşliğinde karşılandı.

Kentler, meydanlar yılbaşı kutlamalarından eksik kalmasa da ekonomik kriz vatandaşın sokağa çıkışında da etkili oldu. Vatandaşların birçoğu, yılbaşını mekânlarda karşılamak yerine, kent meydanlarında, belediyelerin organizasyonlarında eğlenmeyi tercih etti.

İşte bazı kentlerden yılbaşı manzaraları:

İstanbul

İstanbul'da, 2024 yılına Beyoğlu, Beşiktaş ve Kadıköy'deki meydanlarda düzenlenen kutlamalarla girildi. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, bu yıl da coşkulu kalabalığa sahne oldu.

Kentin işlek caddeleri yeni yıla saatler kala vatandaşlar tarafından dolduruldu. Vatandaşlar ve turistler, her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim Meydanı, Beşiktaş Meydanı, Ortaköy Meydanı, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi'nde toplandı.

Haliç'te gökyüzünü havai fişekler aydınlatırken, Galata Kulesi'nde de ışık gösterisi sergilendi.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen çok sayıda vatandaş ve turist, yeni yılı Taksim Anıtı önünde karşıladı.

Saatlerin 00.00'ı göstermesiyle, yeni yıl ıslıklar ve alkışlar eşliğinde karşılandı.

Ankara

Başkent'te vatandaşlar 2024'ün gelişini coşkulu şekilde kutladı. Kızılay Meydanı'nda polis ekipleri yoğun güvenlik önemleri aldı. Alanda atlı polisler de görev yaptı. Geri sayımın ardından saatler 00.00'ı gösterirken meydanlardan şarkılar ve vatandaşların sevinç sesleri yükseldi. Meydandan geçen araç sürücüleri ise korna çalarak kutlamalara eşlik etti.

İzmir

İzmir'de vatandaşlar yeni yılın ilk dakikalarını kent merkezindeki Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarında karşıladı.

Mersin

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, yılbaşı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesince "Sokak Partisi" etkinliği düzenlendi.

Bursa

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, yeni yılının ilk dakikalarına coşkuyla girdi. Oteller Bölgesi'nde ise hava fişek gösterileri yapıldı.

Balıkesir

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde belediyenin yılbaşı için süsleyerek ışıklandırdığı alanlarda vatandaşlar 2024 yılına "merhaba" dedi.

Bandırma Belediyesi, Belediye Nikah Salonu önüne yılbaşı temalı yapay çam ağacı koydu.