Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, martta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2, ocak-mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), süt ve süt ürünleri üretiminin mart ayı verilerini yayımladı. Verilere göre, martta bir önceki yılın aynı ayına göre içme sütü üretimi yüzde 10,9, inek peyniri üretimi yüzde 3,4 ve yoğurt üretimi yüzde 2,9 artarken; ayran üretimi yüzde 2,9, tereyağı üretimi yüzde 28,2 azaldı.
Ocak-mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, içme sütü üretimi yüzde 10,7, inek peyniri üretimi yüzde 7,7, yoğurt üretimi yüzde 2,4 ve ayran üretimi yüzde 1,2 artarken; tereyağı üretimi yüzde 25,5 azaldı.
Bir önceki ay 793 bin 384 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı, martta yüzde 14,9 artarak 911 bin 760 ton oldu.