Gündem

TTB, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi!

19 Mart 2025 10:53

T24 Haber Merkezi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye yöneticilerinin gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. TTB Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada, İmamoğlu'nun diplomasının İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu kararıyla iptal edilmesi ve ardından gerçekleşen gözaltılar, "ülkede anayasal hakların güvencede olmadığının göstergesi" olarak nitelendirildi.

TTB, yapılan bu uygulamaların siyaset yapma hakkının engellenmesi anlamına geldiğini ve demokrasi ile hukukun işlerliğinin zarar gördüğünü belirtti. Açıklamada, "Demokrasi ve hukukun olmadığı, anayasal hakların güvencesiz bırakıldığı bir ülkede sağlık olmaz! Hukuk, demokrasi ve adalet tüm kurumlarıyla işler hale getirilmelidir" ifadelerine yer verildi. TTB, bu olayların Türkiye'nin demokratik yapısına zarar verdiğini ve toplumsal barışı tehdit ettiğini vurguladı.

TTB'den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu kararıyla diplomasının iptal edilmesi, bu sabah da aralarında belediye başkanlarının ve yöneticilerinin olduğu çok sayıda kişiyle birlikte gözaltına alınması, böylece anayasal bir hak olan siyaset yapma hakkının engellenmesi, ülkemizde anayasal hakların güvencede olmadığının ilanı olmuştur.

Diploma kararı aynı zamanda, topluma örnek olması beklenen akademisyenlerin, bilim üreterek toplumun ilerlemesini sağlamakla görevli üniversitelerin, bağımsız olması beklenen yargı kurumunun halini de gözler önüne sermiştir.

Ülkemizin birikimi, hukukun egemenliğinin sağlanmadığı, kurum ve kuralların yok edildiği, üniversitelerin siyasete alet edildiği bir ülke olmayı hak etmeyecek düzeydedir.

Bir an önce demokrasi ve hukukun işlediği, üniversitelerin özgür ve özerk olduğu bir toplumsal düzene dönülmelidir. Hukuk ve demokrasi herkes içindir ve tüm yurttaşlara eşit uygulanmalıdır.

Demokrasi ve hukuk olmadan, temel insan haklarına saygı gösterilmeden sağlık ve refah içinde bir toplum olamayacağımız gerçeği unutulmamalı ülkemizin geleceği için hukuk, demokrasi ve adalet tüm kurumlarıyla bir an önce işler hale getirilmelidir.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi"

 

Tarihte bir ilk; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 100 kişiyle birlikte gözaltı!

İmamoğlu 4 gün önce "Örgüt inşa etme çabasındalar" demişti; Başsavcılık, İBB Başkanı için 'suç örgütü lideri' sıfatını kullandı

Başsavcılık'tan ikinci İmamoğlu açıklaması: PKK/KCK terör örgütüne yardım etme suçu işlendi

Sıradaki adım, İmamoğlu'nun yerine İBB yönetimine kayyım atamak mı?

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki: Bu hukuksuzluğu reddediyoruz

İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepkiler: "Bir sonraki cumhurbaşkanımıza darbe girişimi ile karşı karşıyayız"

Gözaltına alınan İmamoğlu: Ben kendimi milletime emanet ediyorum, o kişiyle mücadeleye devam edeceğim

Mansur Yavaş: Milletin iradesine yapılan hiçbir müdahale karşılıksız kalmaz, Ekrem Başkanımız yalnız değildir!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması dünya basınında nasıl yankılandı?

 


Gökçer Tahincioğlu: Sabahattin Ali cinayeti sadece bir devlet operasyonu değil, cezalandırma mekanizması; hem öldürüldü hem de unutturulmak istendi