Dünya

Trump: Suriye, IŞİD'den tamamen kurtarıldı açıklaması gelebilir

"Kalıntılar, ellerinde sadece kalıntılar kaldı"

07 Şubat 2019 07:34

T24 Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü IŞİD'in Suriye'de kontrol ettiği toprakların neredeyse tamamını kaybettiğini belirterek, "Gelecek hafta Suriye'de IŞİD'in yüzde 100'ünü temizledik açıklaması resmen gelebilir" dedi. Trump, ayrıca terör örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceğine söz verdi.

Trump, Washington DC'de yapılan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı IŞİD Karşıtı Koalisyon Toplantısı'nda konuştu. "ABD ordusu, koalisyon ortaklarımız ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) daha önce IŞİD kontrolünde olan Suriye ve Irak kontrolünde olan neredeyse bütün toprakları kurtardı" diyen Trump, önümüzdeki hafta IŞİD kontrolündeki bütün toprakların kurtarıldığına dair resmi bir açıklama gelmesini beklediğini söyledi. Trump bunları söyledikten sonra "Resmi açıklamayı beklemek istiyorum" dedi.

Trump, diğer ülkelerin de desteğini beklediklerini belirtti. Trump, "Kalıntılar, ellerinde sadece kalıntılar kaldı" dedi ve ekledi, "Ama kalıntılar çok tehlikeli olabilir".

ABD Başkanı konuşmasının sonunda "IŞİD'i son parçasına kadar yenene kadar ve IŞİD çılgınlığındaki her bir kişiyi yenene kadar elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnsanlarımızı radikal İslamcı teröristlerden koruyacağız" ifadelerini kullandı.