Dünya

Trump, başkanlığı süresince yaşanan kasırgalardan bihaber

02 Eylül 2019 15:47

T24 Dış haberler

285 kilometre hızla Bahamalar'ı vuran Dorian kasırgası, beklendiği gibi ABD'yi de vurması durumunda Donald Trump'ın başkanlığı süresince ABD'ye isabet eden dördüncü 5. kategori kasırga olacak.

ABD Başkanı Trump dün Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı yetkililerine yaptığı açıklamalarda, "Daha önce 5. kategori bir kasırga duydum mu ondan bile emin değilim" dedi. Trump sözlerine, "Böyle bir şey olduğunu biliyordum ve daha önce birkaç tane 4. kategori gördüm, ama bunlar bile pek sık görülmez. Ancak kategori 5'i daha önce duyduğumdan emin değilim, sadece varlığını biliyorum. Bu olabilcek en yükseği ve maalesef elimizde olan bu" diye devam etti.

2016'da başkanlık görevini devralan Trump'ın Oval Ofis'te olduğu dönemde ABD'yi vuran kasırgalardan üçü daha önce 5. kategoriye ulaşmıştı. Irma ve Maria ABD topraklarını vurmadan güç kaybetmişti. Michael kasırgası Ekim 2018'de ABD'yi 5.kategori şiddetinde vurmuştu. Mayıs 2018'de de daha önce 5.kategoriyi duymadığını ifade eden Trump, kasırgadan "büyük şey" diye bahsetmişti.