Gündem

Timur Soykan: BDDK Başkan Yardımcısı, kurumun denetimi altındaki banka ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyesini gönderdi

"Takı merasimi saatler sürdü; MHP'li isimler ve Soylu nikâh şahidi oldu"

25 Eylül 2024 06:58

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Timur Soykan, BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın, kurumun denetimi altında olan banka ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyesini gönderdiğini duyurdu. Soykan, söz konusu yöneticilerin düğünde takı sırasına girdiğine dikkati çekti. Düğüne finansçıların yanı sıra çok sayıda MHP'li ismin de katıldığına dikkati çeken Soykan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da nikâh şahidi olduğunu aktardı. Düğüne katılacak yöneticilerin takılacak takıyı belirlemek için önceden toplantı yaptığını ifade eden Soykan, “Takı merasimi saatler sürdü, kimse dans etmedi, eğlenen yoktu” dedi.

Eskiden BDDK görevlilerinin denetledikleri şirketlerle çok mesafeli ilişki kurduklarına işaret eden Soykan, şunları kaydetti:

“Düğüne katılacak yöneticiler, takılacak takıyı belirlemek için toplantı yaptı”

"Finans kuruluşları, devlet adına kendilerini denetleyen kişinin düğününe gitmek dışında bir seçeneklerinin olmadığını düşündü. Ama takı konusunda karar vermek zordu. Şirketlerin yöneticileri, BDDK Başkan Yardımcısı’na takılacak takıyı belirlemek için toplantılar yaptı. Bir rivayete göre; rakip şirketlerin takı bedellerini öğrenip geride kalmamak için çalışma yaptılar. Banka genel müdürleri, 150 bin TL ile 350 bin TL arasında takı bütçeleri belirledi.”

"BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın MHP’li olduğu anlaşılıyordu"

Soykan, geçen hafta perşembe günü gerçekleştirilen düğüne davetsiz misafir oalrak gittiğini belirterek şu bilgileri aktardı:

“Otele girip asansör ile Bosphorus Balo Salonu’na indiğimde çok farklı bir manzara ile karşılaştım. Asansörlerin çıkışından itibaren geniş holü 100’e yakın çelenk kaplamıştı. Neredeyse tüm bankalar, factoring şirketleri, ödeme kuruşları, varlık yönetim şirketleri çelenk göndermişti. Bosphorus Balo Salonu’nun girişindeki holü bu çelenkler kuşatmıştı. Görevliler, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun gönderdiği çelenge düğün salonun girişinde yer açmak için uğraşıyordu. Çelenkler gelmeye devam ediyordu. Finans sektörü dışında MHP yöneticilerinden gelen çok sayıda çelenk dikkat çekiyordu. BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın MHP’li olduğu anlaşılıyordu.

Alkollü içecek servisi yoktu, meyve suyu servis edilirken masalarda çerez ve cipsler vardı.

Halen Bosphorus Balo Salonu’na açılan devasa kapıların arkasındaki ortamı bilmiyordum ve orada çekim yapıp yapamayacağım konusunda endişeliydim. Bu sırada MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan geldi ve doğrudan düğün salonuna girdi.

“Süleyman Soylu da düğündeydi”

Düğüne eski İçişleri Bakanı, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu geldi. Celal Adan ve MHP’li isimlerin oturduğu lobiye geçti.

Nikâh merasiminde damadın siyasi gücü ve cüretkârlığının kaynağı sahne aldı. Nikâh şahitleri davet edildi: TBMM Başkanvekili, MHP’li İstanbul Milletvekili Celal Adan, BDDK Başkanı Şavap Kavcıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Zafer Osman Ağaoğlu, MHP MKYK Üyesi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy. Nikâhı kıymak için ise MHP’li Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut gelmişti.

Aslında nikah masasında parti devletindeki bölüşüm sergileniyordu. Herkese damadın arkasında Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin olduğunu gösterilmişti. Süleyman Soylu’nun konumu manidardı. Celal Adan, evlilik cüzdanını vermeden önce yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Cumhur İttifakı ve AKP’den hiç bahsedilmedi. Belli ki devleti paylaşırken BDDK’de onlara düşen yere damat Mustafa Aydın oturmuştu.

“Takı merasimi saatler sürdü, kimse dans etmedi, eğlenen yoktu”

Takı merasimi saatler sürdü, kimse dans etmedi, eğlenen yoktu. Hasılat birikiyor, takı torbaları boşaltılıyor, yeniden doluyordu. Davetlilerin çoğu takıyı kutuya atıp düğün fotoğrafçısına poz verdikten sonra otelden ayrıldı."