Spor

Tenis efsanesi Rafael Nadal, kortlara veda etti

10 Ekim 2024 12:42

Tenis dünyasının efsane ismi Rafael Nadal, 2024 sezonu sonunda profesyonel kariyerini sonlandıracağını duyurdu. Son kez Davis Kupası Finalleri'nde İspanya adına mücadele edecek.

İspanyol tenis efsanesi Rafael Nadal, profesyonel kariyerine son vereceği tarihi resmi olarak duyurdu.

Duygusal bir video ile sevenlerine veda eden Nadal, "Emekli oluyorum" sözleriyle kararını açıkladı.

38 yaşındaki tenis efsanesi Nadal, "Gerçek şu ki, son iki yıl benim için oldukça zordu ve kısıtlamalar olmadan oynamam mümkün olmadı. Bu kararı almak kolay olmadı, ancak hayatın her aşamasında olduğu gibi her şeyin bir başlangıcı ve sonu var. Şimdi bu yolculuğa son vermenin doğru zaman olduğunu düşünüyorum." diye ekledi.

İspanyol yıldız, kasım ayında Malaga’da düzenlenecek Davis Kupası Finalleri’nde son kez İspanya adına korta çıkacak.

Yayımladığı duygusal video mesajında Nadal, tenise veda edeceğini şu sözlerle açıkladı:

Profesyonel tenisten emekli olduğumu açıklamak için buradayım. Gerçek şu ki, özellikle son iki yıl benim için çok zor geçti. Artık sınırlamalar olmadan oynayabileceğimi düşünmüyorum.

Kariyeri

Kariyerinin 30. grand slam finalinde 22. kez korttan mutlu ayrılan Nadal, Fransa Açık'ta oynadığı 14 finali de kazanmayı başardı.

2005'te, 19 yaşındayken çıktığı ilk Roland Garros finalinde Mariano Puerta'yı mağlup eden Nadal, 2006, 2007, 2008, 2011'de Roger Federer, 2010'da Robin Söderling, 2012, 2014, 2020'de Novak Djokovic, 2013'te David Ferrer, 2017'de Stanislas Wawrinka, 2018, 2019'da Dominic Thiem, 2022'de ise Casper Ruud'u yendi.

İspanyol raket, Fransa Açık'ta oynadığı 115 maçın 112'sini kazandı.

Nadal, turnuvadaki ilk yenilgisini, 2009'da 4. turda İsveçli Söderling, ikincisini 2015'te çeyrek finalde Djokovic, üçüncüsünü de 2021'de yarı finalde yine Djokovic karşısında yaşadı.

30 yaşından sonra 8 Grand Slam kazandı

Müller-Weiss sendromu denilen bir ayak rahatsızlığı bulunan ve 2022 Roland Garros boyunca sol ayağındaki sinirlere yapılan enjeksiyonlar sayesinde korta çıkabildiğini açıklayan Nadal, yıllara meydan okuyor.

Kariyerinde ilk kez bir sezona, yılın ilk iki grand slam turnuvasını (Avustralya Açık, Fransa Açık) kazanarak başlayan 36 yaşındaki Nadal, 30'undan sonra kazandığı büyük turnuva sayısını 8'e çıkardı.


20 grand slam şampiyonluğuyla dünya tarihinin en iyi tenisçileri arasında gösterilen Roger Federer, Laver Cup'ta jübile maçına çıktı.

Laver Cup'ta Avrupa Takımı'nı temsil eden Federer ve Nadal, Dünya Takımı'ndan Jack Sock ve Frances Tiafoe ile karşı karşıya geldi." />

TIKLAYIN | Fenerbahçe'de sürpriz Medina gelişmesi

TIKLAYIN | UEFA'dan Galatasaray'a "zemin" uyarısı

TIKLAYIN | A Milli Takım'ın konuğu Karadağ

TIKLAYIN | Gökhan Dinç'ten Acun Ilıcalı'ya sert sözler: Arşivci Acun, niye kesip biçip cımbızlıyorsun; bunlar hep birilerinin taktikleri

TIKLAYIN | Fernando Muslera, Uruguay'da kulüp satın aldı