Gündem

Star yazarı Ersoy Dede: Erdoğan, Davutoğlu’nun şantajına boyun eğecek adam değil

“Yahu açsana o defterleri; aç da okuyalım kim ne yapmış”

25 Ağustos 2019 10:50


Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, yeni parti kuracağı konuşulan eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP’nin 18.yıl dönümünde sarf ettiği “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa, bizi bugün eleştirenler insan içine çıkamazlar” sözlerini eleştirdi. Davutoğlu’nun konuşmasının siyasi şantaj olarak niteleyen Dede, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tavra boyun eğmeyeceğini söyledi.

TIKLAYIN: Davutoğlu’ndan ağır suçlama: Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz; 7 Haziran ile 1 Kasım arası en kritik dönemlerden biri!


Dede, “ Yahu açsana o defterleri. Aç da okuyalım kim ne yapmış! Bu akıl apaçık FETÖ aklıdır değerli dostlar. FETÖ’nün Mit Tırları ihanetinde de yaptığı buydu. Can Dündar, bizim terör örgütlerine silah taşıdığımız yalanını yazdı. FETÖ’den tutuklu Eren Erdem terör örgütlerine sarin gazı verdiğimiz iftirasını attı. Suriye konulu kozmik toplantıya dair sızmalarda da, MİT Başkanı Hakan Fidan’ı almaya kalktıkları 7 Şubat kepazeliğindeki Oslo ayrıntısında da hep bu vardı. Şimdi bakın Davutoğlu da aynı dille tehdit ediyor. İnanılır gibi değil. İnanılır gibi olmayan Davutoğlu’nun bundan sonuç alacağını zannetmesi. Ne ilginç günlerden geçiyoruz” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN: Haber analiz: Davutoğlu ne demek istedi, 862 insanın hayatını kaybettiği 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında neler oldu?