Gündem

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek: DEM Parti ile yeni bir "barış" süreci başlatılabilir

"İktidar Türkiye'nin kaderini etkileyecek yeni bir oyun kurarken anamuhalefet ne yapıyor? Sürekli kendine zarar veriyor"

07 Ekim 2024 07:40

T24 Haber Merkezi

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "İktidar oyun kurar Anamuhalefet kendine zarar!" başlıklı yazısında iktidarın önümüzdeki günlerde bir Anayasa değişikliği yapılması konusunda ciddi hamlelerinin olduğunu vurgulayarak "TBMM aritmetiğini lehine çevirmeye çalışıyor," değerlendirmesi yaptı. Zeyrek, "Devlet Bahçeli'nin 1 Ekim 2024 günü TBMM açılışında DEM Partililerle tokalaşması, bunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasından ilham alarak yaptığını söylemesi bunun en önemli kanıtıdır" yorumunda bulunduğu yazısında, "Planda bir değişiklik olmazsa, DEM Parti ile yeni bir 'barış' süreci başlatılabilir. DEM Parti de çok sevdiği 'muhataplık' gerekçesiyle bu sürece dahil olabilir," dedi. 

Zeyrek "MHP, DEM Parti ile aynı sürecin içinde olur mu" sorusuna da "İlk 4 maddeye dokunulmadığı sürece 'evet' olabileceğinin sinyali bizzat Bahçeli tarafından verilmiş durumda," yanıtını verdi.

"Ana muhalefet kendine zarar veriyor"

Bu siyasi atmosferde muhalefeti de eleştiren Zeyrek şunları yazdı:

"Peki iktidar Türkiye'nin kaderini etkileyecek yeni bir oyun kurarken ana muhalefet ne yapıyor?

Başlıkta da ifade ettiğim gibi sürekli kendine zarar veriyor.

Bir türlü birlik görüntüsü verilemiyor.

Vatandaşın sorunlarından çok kendi sorunlarıyla boğuşuyor."

Yazının tamamı için tıklayın.